Beleggen in goud en zilver tijdens de crisis

De aandelen en koersen staan in tijden van de crisis enorm laag, ongekend laag zelfs. Je ziet het overal op het nieuws verschijnen als munten of aandelen hun dieptepunt hebben bereikt, dan gaan mensen denken, die gaan ook weer stijgen toch? Dus moet ik instappen in aandelen? We gaan je uitleggen hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Edelmetalen en hun prestaties

Over het algemeen zijn edelmetalen best vast in hun waarde en stijging, de kans dat deze extreem laag blijven is minimaal, bijna onrealistisch. Edelmetalen zoals zilver of goud zijn populair, niet alleen omdat het veilige keuze is maar ook omdat je er virtueel maar ook in realiteit mee kan beleggen, goud kunnen we immers in handen houden. We hebben gezien in het verleden dat invloed van een crisis op goud en andere edelmetalen wel effect heeft maar niet zoals op aandelen van bedrijven of crypto. Dit maakt het dus een vrijwel risicovrije manier van investeren. 

Wat zijn de voordelen van goud en zilver

Op gebied van goud en zilver zijn er genoeg voordelen te vinden. Om te beginnen het kleine risico dat het neemt om bijvoorbeeld te beleggen in goud, door de prijsvastheid is de kans vrij groot dat deze prijs altijd zal blijven stijgen tot goud gestopt zal worden gebruikt te worden in de economie. Voor in de toekomst zal dit dus succesvol blijven, crypto experts verwachten dat crypto een minder bekend fenomeen zal worden, momenteel overheerst dat edelmetalen en we zullen dus in de toekomst meer hooggeprijsde edelmetalen voorbij zien komen.

Inkopen kan op verschillende platformen

Waar kan ik goud of zilver kopen? Goede vraag, een antwoord daarop is eigenlijk overal. Als u een beetje bekend met trading platforms dan valt overal goud of zilver te halen. Dat maakt het makkelijk want dan is het simpelweg de gunstigste aanbieder te kiezen en vervolgens te investeren. Zorg er wel voor dat alles goed geverifieerd is bij de aanbieder!