Checklist voor het verhuizen naar een studentenhuis

Het is eindelijk zo ver. De vrijheid tegemoet. Eindelijk weg van je ouders en op jezelf gaan wonen in Amsterdam. Je hebt waarschijnlijk lang gezocht naar het vinden van een huis in Amsterdam, want dat is tegenwoordig helemaal niet zo makkelijk meer.  In dit artikel zal worden beschreven wat je sowieso niet mag vergeten bij het verhuizen naar Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van nieuwe spullen en het inschakelen van een verhuisbedrijf in Amsterdam en je adreswijziging door te geven bij verschillende instanties

Kopen van nieuwe spullen
Het kopen van nieuwe spullen voor je studentenhuis is erg leuk. Veel studenten gaan natuurlijk naar de bekende Zweedse meubelgigant. Hier is een geruime keuze in bedden, kasten en bureaus en hoeft helemaal niet veel te kosten. Je kan er ook voor kiezen om online tweedehands spullen te kopen. Dit is meestal een prima oplossing en ook nog eens een stuk goedkoper dan om het nieuw te kopen.

Inschakelen van een verhuisbedrijf in Amsterdam
Je kan er voor kiezen om alle spullen zelf te verslepen naar je  studentenhuis in Amsterdam. Je kan er ook voor kiezen om de hulp in te schakelen van een verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf kan je namelijk geheel ontzorgen.  De verhuizers halen de spullen bij je op, zetten hem in hun eigen verhuis bus en plaatsen alle spullen in je studentenhuis. Zorg er wel voor dat je een vertrouwelijk verhuisbedrijf in Amsterdam kiest. Je kan navraag doen bij andere studentes die ook de hulp hebben ingeschakeld van een verhuisbedrijf. Je kan ook online kijken naar recensies van verschillende verhuisbedrijven in Amsterdam en met die kennis een keuze maken.

Wijzigen van adres
Het is ook goed om direct je adreswijziging door te geven bij verschillende instanties. De belastingdienst of bij de bank bijvoorbeeld. Het is ook noodzakelijk om je adreswijziging door te geven bij de gemeente waar je vertrekt en bij de gemeente waar je gaat wonen.