Geld lenen door studenten

Bent u op dit moment een student en komt u steeds niet helemaal rond aan het eind van de maand? Dat is in sommige gevallen niet gek, want het studentenleven kan duur maar ook zeker heel druk zijn. Veel studenten werken al zeer veel en daarom is het lenen van geld in sommige gevallen zeker geen gek idee. Wij zullen u de mogelijkheden van het geld lenen op een rijtje zetten, want in sommige gevallen is het lenen van geld een fluitje van een cent!

Studentenleningen

Er is tegenwoordig de mogelijkheid om geld te lenen bij de staat. Voor studenten zijn er speciale leningen aangemaakt om hen zo goed mogelijk te helpen bij het studeren en ook alles op financieel gebied goed te houden. Na de studie zal het hele geleende bedrag moeten worden terugbetaald aan de staat. Hierover wordt een lage rente gerekend, maar wanneer u 5 jaar lang het volle bedrag leent kan het toch wel oplopen tot een bedrag van tienduizenden euro’s.

Rood staan voor studenten

Heeft u een studentenrekening lopen? Dan heeft u ook de mogelijkheid om hier rood op te staan. Aan het eind van de maand zal alles verrekend worden, wanneer het geld weer op de rekening aanwezig is. Bij het aanvragen van een krediet zult u ook vooraf geld kunnen krijgen. Wanneer het krediet is opgenomen gaat u pas rente betalen en in sommige gevallen zal dit zeer hoog zijn.

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een lening zonder bank af te sluiten. Hiervoor moet u één van de geldverstrekkers benaderen die niet werkzaam zijn vanuit een bank. De voorwaarden van leningen zijn echter wel anders en u moet voldoende inzicht krijgen in de mogelijkheden en bijkomstige afspraken. Wanneer u hier voldoende informatie in op doet kan het zeker aantrekkelijk zijn om deze manier van lenen te proberen.