Hoe bespaar ik op vaste lasten?

Wij weten dat je het als student niet altijd breed hebt. Wil jij aan het eind van de maand geld overhouden om leuke dingen te doen? Dan raden wij je aan om je vaste maandlasten zo laag mogelijk te houden.  Op deze manier kun jij zonder je zorgen te maken genieten van een film in de bioscoop  of kun je lekker gaan winkelen.

Breng je vaste maandlasten in kaart
Om te weten waar je op kunt besparen, is het van belang om eerst te weten welke vaste maandlasten je allemaal hebt. Breng deze in kaart en kijk wat eventueel goedkoper kan. Denk bijvoorbeeld aan je telefoonabonnement, collegegeld, eetgeld, kleedgeld en je zorgverzekering.

Studentenzorgverzekeringen
Vergelijk studentenzorgverzekeringen om te kijken hoeveel jij kunt besparen op je zorgverzekering. Indien jij een zorgverzekering hebt gevonden die goedkoper is dan je huidige zorgverzekering, dan is het aan te raden om deze te wijzigen voor 2018. Heb je bepaalde medische zorg nodig, dan is het verstandig om naast de prijs goed te letten op de kwaliteit van de zorgverzekering. Heb je bijvoorbeeld een bril? Dan is het verstandig om te kijken bij welke zorgaanbieder je hiervoor de hoogste vergoeding krijgt. Let ook op bij bepaalde diëten en fysiotherapie.  Door een vergelijking te  maken van de zorgverzekeringen kun je kiezen voor een verzekering die goed bij je persoonlijke situatie past.

Telefoonabonnement
Wanneer heb jij je telefoonabonnement afgesloten? Vaak kijken we na dit moment nooit meer echt of we nog geld kunnen besparen. Als je veel geld wilt besparen, kun je er voor kiezen om prepaid aan te schaffen. Bij je provider koop je dan vooraf al beltegoed. Hier zit voor jou als student één hele grote voordeel aan vast: je komt nooit voor onverwachte verassingen te staan. Van te voren weet je al precies wat je kwijt bent aan telefoonkosten.