Hoe kan je besparen op telefoonkosten?

Ben jij een student die op kamers woont in een grote stad? Dan ben je op jezelf aangewezen en moet je ervoor zorgen dat iedere maand genoeg huur betaald om daar te mogen blijven wonen. Je krijgt natuurlijk wel uitwonende studiefinanciering, maar vaak is dat niet genoeg om van rond te komen. In dat geval moet je een paar uur per week werken om een extra zakcentje te verdienen. Anderzijds kan je natuurlijk ook op bepaalde dingen gaan sparen. Eén van die dingen is op mobiele telefonie. Betaal je maandelijks veel geld voor je abonnement of toestel? Dan zit daar nog zeker ruimte voor verbetering in. Hoe dan?

Abonnement

Zoals aangegeven kan je nog veel geld besparen door niet het duurste telefoonabonnement af te sluiten bij de provider. In dat geval is het raadzaam om over te stappen op een abonnement waar je maandelijks niet zoveel geld voor kwijt bent. Sim only biedt in dat kader de perfecte uitkomst. Met een sim only abonnement ben je voor een paar euro per maand al voorzien van genoeg belminuten en MB’s. Het voordeel is dat je elke maand wat geld overhoudt voor andere dingen en dit dus zorgvuldig kunt uitbesteden. Daarnaast zit je bij sim only ook niet vast aan langdurige contracten, maar kan je vaak iedere maand opzeggen. Voor veel mensen is dit ook een reden om voor een sim only abonnement te kiezen. Ben jij al overtuigd?

Toestel

Naast het abonnement kan je dus ook besparen op een toestel, indien je een nieuwe nodig hebt. In de meeste gevallen wil je natuurlijk beschikken over de allernieuwste smartphone om ermee te pronken. Echter is het vaak niet de slimste optie, want indien je toch voor sim only kiest, moet je het toestel zelf aanschaffen. Dat betekent dat je dus enkele honderden euro’s kwijt bent als je echt over de allernieuwste smartphone wilt hebben. En indien je dat geld niet hebt of toch op zoveel mogelijk terreinen wilt besparen, kan je beter voor een refurbished iPhone of ander gebruikt toestel gaan. Wel moet je erop letten dat deze telefoons het nog doen, want ze gaan al wat langer mee. Vaak is dat wel het geval en ben je gewoon goedkoper uit met een tweedehands smartphone.