Hoe kiest u de juiste sloten voor uw ramen en deuren?

In de afgelopen jaren is het aanbod aan sloten voor ramen en deuren flink toegenomen. Dit maakt het soms behoorlijk lastig om geschikte sloten te vinden voor het beveiligen van uw woning. Weet u bijvoorbeeld wat het verschil is tussen insteek- en oplegsloten voor uw ramen? Heeft u enig idee welk type sloten u momenteel in uw deuren gebruikt? Het zijn voor slotenmakers simpele vragen, maar voor woningbezitters vaak nauwelijks te beantwoorden. Om die reden is het volgens een handige slotenmaker uit Aalst sterk aan te raden om de hulp van een slotenmaker in te schakelen bij het plaatsen van nieuwe sloten. Een slotenmaker kan zijn of haar ervaring gebruiken om u te adviseren over de mogelijkheden die u heeft op het gebied van sloten.

 

Geschikte sloten voor uw ramen

Slotenmakers zullen de ramen binnen uw woning in veel gevallen beveiligen met bijzetsloten. Dergelijke bijzetsloten worden aangeboden als opleg- en insteeksloten, waarbij het van het type raam wat u heeft afhankelijk is welke sloten het meest geschikt zijn. Ramen wisselen bijvoorbeeld van elkaar op het gebied van de manier waarop een raam geopend wordt en de dikte van het kozijn. Bij een dun kozijn is het bijvoorbeeld sterk af te raden om insteeksloten te gebruiken. Het kozijn kan hiermee sterk verzwakt worden.

 

Sloten met een hoge SKG-rating voor deuren

Bij het plaatsen van nieuwe sloten op uw deuren is het onder meer erg belangrijk om naar de SKG-rating van de sloten te kijken. Deze SKG-rating geeft aan in hoeverre de sloten een inbraak in uw woning kunnen vertragen. Des te hoger deze SKG-beoordeling is, des te sterker zal ook het vertragende effect van de sloten op een inbraak zijn. Kies bij voorkeur altijd voor cilindersloten met een SKG-beoordeling van drie sterren.

Bron: https://deurbeslag-expert.nl/