Hoe komt een student aan een voordelige auto?

Veel studenten hebben relatief weinig geld te besteden, mede door de afschaffing van de studiefinanciering enkele jaren terug. In situaties waarbij studenten tegen onvoorziene uitgaven aanlopen, leidt dit al snel tot problemen. Ook bij de aankoop van dure voorwerpen, zoals een auto, elektrische apparatuur, enzovoorts, lopen veel studenten tegen geldproblemen aan. Reden genoeg om te kijken naar mogelijkheden om extra geld te lenen, naast het geld wat een student via DUO kan lenen. Houd er hierbij rekening mee dat geld lenen altijd kosten met zich meebrengt.

Een lening voor de aanschaf van een auto

Een student zal bij de aanschaf van een auto vaak voor een tweedehands auto kiezen. Een tweedehands auto is vaak goedkoper en voldoet al snel aan de wensen van een student. Om een tweedehands auto te kopen is een goedkope autolening aanvragen vaak noodzakelijk. Er zijn verschillende instanties die een goedkope autolening aanbieden voor studenten en andere consumenten. Een autolening hoeft lang niet altijd via een bank geregeld te worden, maar kan in het geval van een beperkte lening ook via private organisaties geregeld worden.

Online een auto aanschaffen

Het is sterk aan te raden om voor de aanvraag van je autolening alvast op internet te kijken hoeveel je tegenwoordig voor een auto betaalt. Daarbij dien je rekening te houden met extra kosten die tijdens het gebruik van de auto kunnen ontstaan. Denk aan kosten voor de apk-keuring, kosten voor de wegenbelasting, enzovoorts. Zeker bij een tweedehands auto kan er na verloop van tijd slijtage aan onderdelen ontstaan, waardoor de auto voor een reparatie naar een autobedrijf moet worden gebracht. De kosten van dergelijke reparaties kunnen flink oplopen, afhankelijk van de onderdelen die vervangen moeten worden. Op internet vind je verschillende websites waarop tweedehands auto’s te koop worden aangeboden.