Hoe kun je een illegale download boete voorkomen?

Het illegaal downloaden van films en muziek gebeurd massaal in Nederland. Vanaf 2018 is het echter mogelijk om een boete te krijgen voor downloaden van deze producten. Dit wordt gedaan doordat je IP-adres wordt getraceerd. Aan de hand van een IP-adres kan de overheid je woonplaats achterhalen en dus een boete sturen.

Hoe kan ik dit voorkomen?

De boete voor illegaal downloaden van films is niet mis, daarom wil je die graag voorkomen. Voorkomen kan eigenlijk op twee manier: Stoppen met downloaden of gebruik maken van een VPN-verbinding. Een VPN-verbinding is een verbinding tussen twee computers die wordt omgeleid. Door deze omleiding kan niemand een IP-adres achterhalen, omdat de omleiding dit voorkomt. Wanneer je in de toekomst van plan bent om torrents te downloaden is het van belang dat je een VPN uitzoekt die het downloaden van torrents toestaat.

Waar is een VPN-verbinding nog meer goed voor?

Een VPN-verbinding is voor veel meer dingen goed dan alleen het downloaden van films. Je kunt er namelijk ook veilig mee over het internet surfen. Mensen gebruiken steeds meer gebruik van het internet, denk aan bankzaken en het bestellen van producten. Met dit intensieve internet gebruik is het dus verstandig om en VPN aan te schaffen. Je maakt het hackers hierdoor bijvoorbeeld lastig om nog je gegevens te bekijken en andere instanties kunnen ook niet meer zien wat je allemaal uitspookt op het internet.

Buitenlandse content bekijken

Door het gebruiken van een VPN-verbinding maak je het jezelf mogelijk om content uit het buitenland te bekijken. Met een VPN kun je net alsof doen of je in het buitenland woont/verblijft, daardoor kun je ook de Amerikaanse Netflix. Het voordeel hiervan is dat je andere films en series kan bekijken. Ook kun je door een VPN te gebruiken Nederlandse televisie kijken in het buitenland door je IP-adres op Nederland te zetten. Het gebruik van een VPN kent dus meerdere voordelen.