Power BI: voordelen en nadelen

Power BI is een dienst voor business intelligence en analyse. Het wordt aangeboden als onderdeel van de Microsoft Office 365-productsuite en heeft een individuele licentiekost van $ 9,00 per maand of $ 99,00 per jaar. Power BI combineert data uit verschillende bronnen zoals Excel, SQL, SharePoint en andere externe webservices om dashboards en visualisaties te creëren die gedeeld kunnen worden met andere gebruikers op hetzelfde netwerk.

Gebruikers kunnen hun eigen rapporten maken met Power BI Desktop, die ze vervolgens kunnen publiceren naar het SharePoint- of OneDrive-account van hun bedrijf voor gezamenlijk bewerken en delen met anderen die toegang hebben tot het netwerk.

Voordelen Power BI

Enkele van deze voordelen zijn:

-Flexibele gegevensmodellering: het eerste voordeel van het gebruik van power bi is de flexibele gegevensmodellering. Dit helpt omdat gebruikers eenvoudig kunnen schakelen tussen verschillende soorten visualisaties als dat nodig is.

-Gebruiksvriendelijke interface: de interface van power bi is ook erg gebruiksvriendelijk, wat het voor beginners gemakkelijker maakt om te leren. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om aan te passen hoe ze met hun gegevens omgaan, zodat ze eruit kunnen halen wat ze willen zonder dat er iets verloren gaat.

Nadelen Power BI

Er zijn enkele nadelen aan het gebruik van power bi. De meeste van deze nadelen zijn te wijten aan het feit dat het een nieuw product is.

1) Een update kan door het bedrijf worden gepusht en uw gegevens gaan verloren als u geen back-up hebt.

2) Hebben niet het niveau van maatwerk dat andere producten bieden.

3) De meeste gebruikers vinden de interface moeilijk te gebruiken.

Waarom toch Power BI?

Ondanks de nadelen is Power BI een goed programma die erg fijn is om mee te werken. Weet je nog niet helemaal de weg in het programma? Of ben je van plan hiermee te beginnen? Dan kan een kwaliteit training power bi een goede keuze zijn. Een goede trainingsverstrekker is Westhaghe. Zij hebben op experts op dit gebied die de trainingen verzorgen.