Qmusic playlist online bekijken

De Qmusic playlists zijn zeer populair en geliefd onder haar publiek, met uitschieters zoals ‘Het Foute Uur’. Dagelijks stellen bekende Dj’s de Qmusic playlist samen tijdens hun radioprogramma’s op het tweede radiostation van Nederland. Het tweede radiostation van Nederland staat gelijk aan liefst 996.000 luisteraars per dag en zo’n 2 miljoen per week.

 

Thema playlists en Qmusic gaan hand in hand, zo weet ook haar publiek. Waar ‘Het Foute Uur’ misschien wel de meest bekende is – waarbij de afspeellijst bestaat uit de foutste classics en hits uit muziek perioden zoals de jaren ‘80 en ‘90 – biedt de zender nog meer thema-lijsten.

 

Heerlijke foute classics bij Het Foute Uur

De lijst met foute classics is inmiddels tot handelsmerk verworden van Q music. Zo heeft het station de Top 500, jaarlijks te beluisteren rond de jaarwisseling. Dit is een top 500 lijst vol foute nummers. Ook op Net 5 wordt aandacht besteed aan het jaarlijkse hoogtepunt. Het aftellen van foute nummers tot Nieuwjaar vindt jaarlijks plaats tussen 28 december en 31 december.

 

Naast ‘Het Foute Uur’ zijn nog meer playlists geliefd bij haar publiek. Zo had het radiostation jarenlang een bijzondere samenwerking met iTunes die op veel luisteraars kon rekenen: de iTunes Top 30. De 30 meest verkochte liedjes uit de digitale winkel iTunes Store kwamen hier één voor één aan bod. Inmiddels is zij van de iTunes playlist afgestapt, maar draait zij nog wel een lijst die erop lijkt, maar zij zelf samen stelt.


Populaire playlists

Daarnaast trakteert de radiozender haar publiek regelmatig op een Top 500 lijst, variërend per thema en DJ. Voorbeelden van haar thema’s zijn Top 500 van de Jaren ‘90, Top 500 van de Jaren’ 00, Top 500 van de Jaren ‘10 of Top 500 Zomerhits. Vrijdagmiddag is eveneens een wekelijks terugkerend thema. De vrijdagmiddag playlist heet de Q25 of Q’s Top 25 en brengt de meest populaire liedjes van die week samen. De populariteit wordt overigens bepaald door stemmingen online.

 

De populariteit van de jaarlijkse Top 2000 op Radio 2 is ook bij Q music niet onopgemerkt gebleven. Het antwoord van het radiostation op deze eindejaars hitlijst vol classics is de Q Top 1000, te volgen vanaf november.