Sim only abonnement in trek onder jongeren

Het sim only abonnement is onwijs populair. Hoewel de oudere generatie nog vaak blijft hangen aan een traditioneel abonnement, is de jongere generatie al veel meer gericht op flexibiliteit. De populariteit van de abonnementsvorm is dan ook voornamelijk te merken binnen de jongere leeftijdsgroepen. Niet zo vreemd ook gezien de vele voordelen die de abonnementsvorm te bieden heeft. In dit artikel zullen we een aantal voordelen bespreken.

Zelf samenstellen van je bundel
Het traditionele abonnement is van tevoren samengesteld door de provider. Dit kan erg vervelend zijn omdat de bel -en internetbundel niet altijd aansluiten op de eigen behoefte. Zodoende wordt er al snel te veel betaald voor ongebruikte belminuten en data. Bij het sim only abonnement kan men veelal maandelijks opzeggen en wijzigen van bundel. Dit is wel zo fijn, en al zeker voor de gemiddelde student met een flexibele levensstijl.

Lage maandelijkse kosten
Wanneer een abonnement wordt afgesloten is het vanzelfsprekend belangrijk te kijken naar de kosten. Bij het sim only abonnement wordt geen toestel meegeleverd. Dit betekend dat de aflossingskosten van een mogelijk nieuw toestel komen te vervallen. De maandelijkse kosten blijven dan ook erg laag. Het voordeel wordt des te groter wanneer u denkt dat u het toestel voor langer dan twee jaar zult gaan gebruiken. Deze twee jaar is de gebruikelijke periode van aflossing. Een toestel wordt normaal gesproken afgeschreven na deze termijn. Wanneer u langer met uw mobiel kunt volhouden neemt het financiële voordeel dus alleen nog maar toe.

Geen vast toestel
Bij het afnemen van een sim only abonnement wordt enkel de simkaart geleverd. De naam zegt eigenlijk al genoeg (Sim only!). Dit betekend dat je vrij bent in het maken van een toestelkeuze. Daarbij kan er ook worden gewisseld van toestel zonder dat er kosten gemaakt zullen blijven worden.