Stadsfietsen zijn gewoon súperstoer

Wat is er mooier dan tijdens je studententijd in je studiestad te wonen? Op de fiets naar je studie, de kroeg en noem maar op! Heerlijk fietsend ga je op jouw stadsfiets de hele stad door. Stadsfietsen zijn gewoon súperstoer. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

 

Onmisbaar
Als student zijnde zal je niet ontkennen dat het erg handig is om in het bezit van een stadsfiets te zijn. Het is namelijk hét ideale vervoersmiddel in de stad. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bus en soms zelfs van de metro of tram, maar een goede stadsfiets is echt onmisbaar. Daarnaast bespaar je door te fietsen geld dat je anders kwijt bent aan benzine of een bus-, tram- of metrokaartje. Met een stadsfiets bereik je moeiteloos het stadscentrum en betaal je ook geen parkeerkosten. In veel steden zijn zelfs gratis bewaakte fietsenstallingen, zodat jouw fiets toch veilig en droog staat.

Oud vs. nieuw

Je tikt voor een prikkie een oude fiets op de kop, de eerste paar dagen bevalt deze wel maar daarna begint de ellende. De fiets fietst zwaar en oncomfortabel en maakt continu een rammelend geluid. Eigenlijk begin je je eraan te storen en besluit je om een ‘nieuwe’ oude stadsfiets op de kop te tikken. Zo gaat dit iedere maand minimaal een paar keer door. Herken je dit, dan is het tijd voor verandering. Want waarom zou je nog voor een oude fiets gaan als je voor een prikkie ook een spiksplinternieuwe fiets kunt kopen. Kijk eens naar de stadsfietsen van Matrabike: mega voordelig en helemaal nieuw.

 

Fietsen in een andere stad

Ben je gewend aan fietsen in een stad en ga je binnenkort op stedentrip? Dan is het misschien een leuk idee om die stad fietsend te verkennen. Natuurlijk is het niet praktisch om je eigen stadsfiets in het vliegtuig of achterop de auto mee te nemen, maar je kunt wel een fiets huren in de stad waar je naartoe gaat. In steden als Gent, Berlijn en Rome kun je prima fietsen. Daarnaast zie je op de fiets weer veel andere dingen en ben je snel waar je wilt zijn.