Studeren in het Buitenland

Wanneer je net van school komt en niet in Nederland wil gaan studeren, is een Tussenjaar of Studeren in het buitenland een goede stap om te nemen.

Je kunt een High School, MBO- of beroepsopleiding, Bachelor of Master volgen waar je ook maar wil, je kunt studeren over de hele wereld! De duur van de studie kan je vaak ook zelf kiezen, of je nou voor een minor, een heel schooljaar, een semester of de hele studie naar het buitenland wil gaan. Je groeit niet alleen op persoonlijk gebied, maar ook op professioneel gebied!

Waarom studeren in het buitenland?

Studeren in het buitenland brengt veel voordelen met zich mee. Het zorgt niet alleen dat je op persoonlijk gebied en op professioneel gebied groeit, maar het verbreedt ook je horizon wanneer je later op zoek gaat naar een baan. Die ene studie in het buitenland kan er zomaar voor zorgen dat een werkgever ervoor kiest om jou aan te nemen. Die extra ervaring kan erg doorslaggevend zijn waneer er meerdere mensen solliciteren naar dezelfde baan. Je leer tijdens je studie veel over andere culturen, maar je leert natuurlijk ook een hele andere omgeving kennen en natuurlijk nieuwe mensen. Nog een groot voordeel aan studeren in het buitenland is dat je de taal die gesproken wordt kan leren. Je hoort het de hele dag om je heen dus je neemt het sneller in je op.

Je kunt ook sneller je studie afronden, zo kun je bijvoorbeeld bij een Master in Engeland in één jaar afronden waar deze in Nederland 2 jaar duurt. Maar dit geld ook voor Bachelors!

Ook als je opzoek bent naar een speciale richting of specialisatie dan is dat niet altijd in Nederland te vinden, of heb je in het buitenland universiteiten die hierin gespecialiseerd zijn waardoor jij je beter kunt ontwikkelen in jouw gewenste richting!

Studeren en reizen

Het is natuurlijk ook mogelijk je studie te combineren met reizen. Soms is het zo dat je maar een paar dagen per week les hebt. Het kan natuurlijk ook zijn dat je langer blijft na je studie om nog rond te reizen in het desbetreffende land.

Het kan natuurlijk lastig zijn om deze grote stap te nemen en naar een ander (onbekend) land te vertrekken, maar veel  internationale studenten zitten in hetzelfde schuitje en de studenten uit het land zelf zijn vaak alleen maar geïnteresseerd in jouw cultuur en land.