Telefoon inleveren als slimme student

Een telefoon verkopen is de afgelopen jaren toegenomen in populariteit maar er is nog steeds een groot deel van de Nederlandse bevolking die er nog geen kennis mee heeft gemaakt. Volgens recente cijfers doet 38 procent van de Nederlanders niets met een mobiele telefoon. De mobiele telefoon wordt niet verkocht en ook niet gedoneerd. Er gebeurt simpelweg niets met de mobiele telefoon. In aantallen komt dit neer op miljoen mobiele telefoons in Nederland die niet gebruikt worden. Deze telefoons vertegenwoordigen een behoorlijke waarde.

Wat is een beter doel?
Terwijl de ongebruikte telefoons geen doel hebben voor veel mensen, anders dan voor een toevoeging aan de verzameling oude apparaten, kunnen ze door andere mensen nog hergebruikt worden. Een mobiele telefoon die voor de één te oud is hoeft dit niet te zijn voor een ander. Dit geldt vooral voor andere landen waar men veelvuldig oude en tweedehands toestellen gebruikt. De mobiele telefoon komt bij deze personen terecht door het in te leveren aan een inkoper. In Nederland zijn op dit moment een tiental bedrijven die mobiele telefoons inkopen maar dit aantal neemt ieder jaar toe. Door de opkomst van refurbished smartphones neemt deze groei alleen maar toe. De bedrijven die refurbished iPhone toestellen aanbieden hebben immers een inkomende stroom van gebruikte iPhone toestellen nodig voor dit aanbod. Het goede nieuws is dat deze bedrijven een marktconforme prijs betalen voor oude toestellen.

Hoeveel krijg je voor een mobiele telefoon?
De prijzen die betaald worden lopen ver uiteen. Een gouden iPhone 6S met 16GB opslagruimte die nog werkt en geen opvallende schade heeft levert op dit moment bijvoorbeeld nog minimaal € 361,55 op bij gsmloket (zie hier). Zo zijn alle modellen van de laatste jaren te verkopen aan een inkoper. Dit zijn niet alleen iPhone toestellen hoewel de vraag naar Apple smartphones het grootst is. Een nog ouder model zoals de Samsung Galaxy S5 16GB levert bijvoorbeeld op dit moment nog minimaal € 131,35 op. Zoals je kunt zien gaat het nog om behoorlijke bedragen voor tweedehands mobiele telefoons die ingeleverd kunnen worden in ruil voor een vergoeding.

Wat als de mobiele telefoon niet meer werkt?
Een mobiele telefoon die niet goed of niet meer werkt kan ook verkocht worden aan de inkoper. Deze betaalt er echter niet hetzelfde bedrag voor. Een gouden iPhone 6S met 16GB opslagruimte die defect is levert bijvoorbeeld nog maar minimaal € 36,16 op. Dit is nog maar een tiende van de vergoeding van hetzelfde toestel dat werkt. Als het mogelijk is om de iPhone eerst te laten repareren voor een laag bedrag dan is dit aanbevolen aangezien het verschil in vergoeding groot is.