Versterk je CV door vrijwilligerswerk te gaan doen

Vrijwilligerswerk wordt vaak gezien voor ouderen of andere samenlevingsgroepen maar minder voor jongeren. Maar vrijwilligerswerk kan ook voor jongeren heel functioneel zijn. Het versterkt namelijk je cv voor meer banenkansen in de toekomst. Een enorm goede investering voor je toekomst dus.

Veel jongeren hebben tegenwoordig een bijbaan waarmee ze lekker kunnen verdienen. Maar wat veel wordt onderschat is het doen van vrijwilligerswerk. Bij verschillende instanties of goede doelen kun je vrijwilligerswerk doen om je cv meer ervaring te geven. Hieronder een aantal voorbeelden van leuke baantjes als vrijwilliger.

Nationaal ouderenfonds

Bij het nationaal ouderenfonds kun je vrijwillig maatje van een oudere worden. Dit houdt in dat je een keer binnen een bepaald tijdsbestek wat je zelf aangeeft langs gaat bij een eenzame oudere. Deze ouderen zijn namelijk hun partner verloren en werkende kinderen of kleinkinderen hebben niet genoeg tijd om hun moeder, vader, opa of oma te bezoeken. Hierdoor ga jij dus een leuk gesprek aan met de oudere onder het genot van een kopje koffie. Vrijwilligerswerk dat erg veel waardering geeft en wat op je cv een sympathieke en behulpzame indruk achter laat.

Ouderen tehuizen

Naast vrijwilligerswerk bij het ouderenfonds kun je ook bij een  onafhankelijke ouderen instantie aan de slag. Probeer het bijvoorbeeld eens bij het bejaardentehuis bij jou in de buurt. Hier zoeken ze altijd wel vrijwilligers om bijvoorbeeld eten rond te brengen of koffie in te schenken. Maar ook voor een simpel praatje met de ouderen kun je altijd terecht bij een willekeurig bejaardentehuis. Ook dit werk geeft een enorme waardering als je het hebt gedaan.

Schroom dus niet en zoek een instantie op waar je vrijwilligerswerk kunt doen. Om anderen te helpen en jezelf te ontwikkelen.