Telefonie

telephone-586268_640

 

 

Naast de hoge kosten voor een kamer en de studie zelf, vormen ook de kosten voor mobiele telefonie een behoorlijke last voor veel studenten. Waar de kosten voor mobiele telefonie op de middelbare school nog door veel ouders wordt betaald, is het als student tijd om op je eigen benen te staan. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kosten voor mobiele telefonie te verlagen, heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan de mogelijkheid om over te stappen naar een zogenaamde sim only abonnement? Dergelijke abonnementen zijn vaak al snel enkele tientjes goedkoper dan een abonnement met toestel. Reden genoeg om een dergelijk abonnement eens te overwegen!

Abonnement met toestel en sim only

Bij het afsluiten van een abonnement heb je de keuze tussen een abonnement met toestel en een sim only abonnement. Veel studenten kiezen voor een abonnement met toestel, omdat het heel voordelig lijkt. Je hebt immers meteen een nieuwe telefoon! Dit geldt lang niet in alle gevallen, omdat niet alle studenten het volledige tegoed van hun abonnement verbruiken. Hierdoor betaal je maandelijks voor tegoed wat je niet betaalt. Met een sim only abonnement heb je de vooraf de mogelijkheid om je eigen bundel samen te stellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een beperkt aantal belminuten en veel mobiele data, of andersom. Omdat je in dit geval geen toestel krijgt, zal je die los moeten kopen.

Tip: kijk eens naar refurbished mobiele telefoon! Refurbished mobiele telefoons zijn modellen die al eens eerder door iemand gebruikt zijn, maar volledig zijn nagekeken op slijtage en stof. Standaard worden de accu en versleten onderdelen van zo’n telefoon voor je vervangen. Hiermee kun je vaak al snel een paar tientjes tot honderd euro besparen.

Maak gebruik van WiFi-netwerken

Een van de redenen die mobiele telefonie zo duur maken voor studenten, is dat studenten vaak meer mobiele data verbruiken dan er in hun bundel zit. Dit is zonde, want binnen vrijwel iedere hogeschool en universiteit wordt er een WiFi-netwerk aangeboden. Met een account van de universiteit of hogeschool, die iedere student standaard aangeboden krijgt, is het mogelijk om toegang te krijgen tot dit netwerk.