Verzekeringen

calculator-385506_640 (1)

Als student zal je steeds meer op eigen benen komen te staan. Waar je ouders voorheen altijd de helpende hand boden, is het nu tijd om bepaalde aspecten zelf te regelen. Een van deze aspecten zijn de verzekeringen die je in Nederland verplicht dient af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een zorgverzekering, eventueel in combinatie met een aanvullende verzekering voor de tandarts, een verzekering voor de inboedel van je kamer, enzovoorts. Het kan behoorlijk lastig zijn om deze verzekeringen zelf af te sluiten, zeker door de grote verschillen in premies, de dekking, etc. Hoe weet je welke dekking aansluit bij je medische situatie? Je wilt immers voldoende gedekt zijn, maar niet betalen voor de dekking van medische behandelingen die je waarschijnlijk toch niet nodig zal hebben. Daarbij is het vaak zo dat een aanvullende tandartsverzekering alleen raadzaam is als je ieder jaar verschillende behandelingen uit moet laten voeren.

Goedkoopste verzekering vinden

Een van de manieren om de goedkoopste verzekeringen te vinden voor je medische behandelingen en de inboedel van je kamer, is door verzekeraars online met elkaar te vergelijken. Er zijn verschillende vergelijkingstools op internet te vinden waarmee het vergelijken van verzekeringen heel eenvoudig wordt. Je voert hierbij vaak enkele persoonlijke gegevens in, waarna de tool de goedkoopste verzekering voor je bepaalt. Het is overigens niet per definitie zo dat de goedkoopste verzekering ook de beste dekking biedt. Zorg ervoor dat je na het kiezen van een verzekering altijd de dekkingsvoorwaarden doorneemt, om ongewenste financiële verassingen tegen te gaan.

Vaak is het mogelijk om de verzekering direct online af te sluiten na het invoeren van de vergelijkingstool. Vervolgens krijg je hier een overzicht van thuisgestuurd, waarmee de verzekering binnen een x aantal werkdagen nog geannuleerd kan worden.

Verzekering voor de inboedel vinden

Het verzekeren van de inboedel is niet altijd noodzakelijk. Mocht je bijvoorbeeld een studio via een speciale organisatie hebben, dan wordt de inboedel vaak standaard verzekerd voor een deel. Ook hierbij is het belangrijk om te kijken naar de dekkingsvoorwaarden, omdat een inboedelverzekering vaak niet de volledige inboedel dekt. Op internet vind je hier meer informatie over bij verschillende verzekeraars.