Voeding

refrigerator-70580_640

Het is erg belangrijk dat je als student goed let op de voeding die je dagelijks binnenkrijgt. Dit geldt zeker als je direct na je tijd op de middelbare school op kamers gaat wonen. Vanaf dat moment ben je zelf verantwoordelijk voor je gezondheid, waarvan je voeding een belangrijk onderdeel vormt. Het is echter niet altijd even makkelijk om een goed eetpatroon te volgen, zeker als je iedere avond zelf moet koken na een lange dag aan je studie te hebben gewerkt. De verleiding om te kiezen voor een opwarmmaaltijd, een hamburger van de plaatselijke friettent of een pizza wordt op dat moment voor veel studenten te groot. Mocht je hier geen tijd of zin in hebben, dan kan je altijd voedingssupplementen nemen om alsnog de juiste voedingswaarden binnen te krijgen.

Zorg voor voldoende groente en fruit 

Vanzelfsprekend is het niet erg om af en toe een opwarmmaaltijd, friet of een pizza te eten. Zorg er echter wel voor dat je voldoende groente en fruit binnenkrijgt, om te voorkomen dat je lichaam te weinig vitamines heeft. Door het eten van vitamines blijf je je fit voelen, wat je prestaties bij een tentamen, het uitvoeren van een opdracht of bijvoorbeeld bij een presentatie sterk bevordert. Naast een goede voeding is het belangrijk om voldoende te bewegen. Ook met voldoende beweging ga je je fitter voelen en zorg je er daarnaast direct voor dat de overtollige koolhydraten van een pizza of friet worden weggesport.

Goedkope voeding? Bezoek een markt!

Een van de redenen dat veel studenten kiezen voor een opwarmmaaltijd of pizza, is de lage prijs voor dit eten. Vaak heb je voor een paar euro een lekkere avondmaaltijd, zonder dat je veel tijd kwijt bent aan de bereiding van het eten. Verse groente en fruit kan echter ook heel goedkoop zijn, als je aan het eind van de dag een markt bezoekt. Vaak worden de prijzen hier door de dag heen verlaagd.