Werken

construction-646914_640

Nu de studiefinanciering voor studenten is afgeschaft, wordt het steeds belangrijker om op zoek te gaan naar een leuke baan. Met een baantje heb je iedere maand inkomsten, waarmee je studieboeken, collegegeld, de kosten voor je kamer, verzekeringen en bijvoorbeeld een abonnement bij je mobiele telefoon kunt betalen. Wanneer je deze inkomsten niet hebt is het bijna altijd noodzakelijk om geld bij te lenen via de overheid. Hoewel er niks mis is met bij lenen, de rente is erg laag bij deze leningen, is het fijner om op eigen benen te kunnen staan en niet afhankelijk te moeten zijn van een lening. Er zijn verschillende baantjes voor studenten die ook nog eens goed verdienen!

Baantjes voor studenten

Populaire baantjes voor studenten zijn verschillende verkoopfuncties, bijvoorbeeld in een callcenter of bij verkoop op straat. Hierbij probeer je mensen te overtuigen om zich aan te melden voor loterijen, voor goede doelen of bijvoorbeeld voor een krant. Ook kun je ervoor kiezen om bij een klantenservice te gaan werken, waarbij je niks hoeft te verkopen. Ook werken er steeds meer studenten in de horeca, waarbij je extra betaald krijgt tijdens de nachtelijke uren. Of denk eens aan een baantje in een kledingwinkel, waarbij je kunt helpen bij het aanmeten van kleding aan klanten, werk achter de kassa, enzovoorts. Voor een student is het normaal om een baan van 16-18 uur in de week uit te voeren.

Hoe vind ik een baantje als student?

Tegenwoordig zijn er steeds minder baantjes beschikbaar voor studenten. Zeker supermarkten gaan steeds vaker op zoek naar jonge krachten, die kunnen helpen bij het vullen van de vakken, het werk achter de kassa, etc. Voor een student is hier gezien zijn of haar leeftijd vaak geen plaats meer. Op internet kun je op zoek gaan naar vacatures van baantjes die specifiek bedoeld zijn voor studenten. Daarbij is het mogelijk om bij een uitzendbureau langs te gaan, die eveneens verschillende baantjes voor studenten aanbieden.
Ben je (bijna) afgestudeerd? Kijk voor BI en Big Data vacatures bij Visser & Van Baars!

Tip: loop eens bij een kledingwinkel of een callcenter binnen! Vaak bieden zij zelf al baantjes aan, zonder dat je op internet hoeft te zoeken.
Ook kan je op zoek gaan naar studentenwerk bij jou in de buurt. Want wat is er nou fijner en gemakkelijker dan bijvoorbeeld een callcenterbaan in je eigen stad?