Vroegtijdig kaal worden groot schaamtepunt van studenten

Onder studenten is uiterlijk een belangrijk punt. Waar vroeger vooral meiden erg ijdel waren geven nu ook de jongens erg veel om hun uiterlijk. Voor deze ijdele mannen is kaal worden een ware nachtmerrie, het verliezen van je bos haar is natuurlijk ook niet fijn. Helaas hebben sommige mannen op vroege leeftijd al last van haarverlies waardoor zij naar opties gaan zoeken om dit haarverlies tegen te gaan. In dit artikel zullen wij wat informatie en tips aan je geven over haarverlies.

Informatie over kaalheid

Kaal worden is een erfelijk iets, dit valt niet te voorkomen en het is dus maar hopen dat jij gespaard blijft. Het begint vaak bij inhammen op het voorhoofd en groeit langzaam maar zeker uit tot volledige kaalheid. De grote boosdoener van het kaal worden is het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Dit zorgt ervoor dat de haarwortel verkleint en uiteindelijk zal afsterven. Er wordt gezegd dat je kan voorspellen of je kaal wordt door te kijken naar grootvader van je moeders kant. Als deze al last had van kaalheid is er een grote kans dat jij dit ook wordt.

Wat te doen?

Bij beginnende kaalheid zie je vaak dat mensen het gaan verbergen door een kapsel te nemen dat de kale plekken verbergt of ze kammen het haar er gewoon overheen. Zodra de kale plekken niet meer te verbergen zijn zullen er andere oplossingen gevonden moeten worden. Waar er vroeger gekeken werd naar pruiken zijn er tegenwoordig praktijken die haartransplantatie aanbieden. Hierin worden haarzakjes van andere plekken verplaatst naar de hoofdhuid. Haartransplantatie wordt steeds populairder en je ziet dat ook meer en meer bekende personen een haartransplantatie ondergaan. Hierdoor wordt het taboe langzaam maar zeker doorbroken. Dit is fijn voor de studenten, zo hoeven zij de behandeling niet in het geheim te ondergaan.