Er goed uitzien voor je eerste schooldag

Gezond haar

Ieder begin is spannend. Het is niet vreemd of gek om kriebels in de buik te hebben als je voor het eerst naar school gaat. We hebben het dan niet over de lagere school of middelbare school. Het gaat om het voortgezet onderwijs. De eerste dag zorgt voor een gezonde spanning. Wie komt er bij jou in de klas te zitten? Hoe zijn de leraren? Zul je mee kunnen komen met de rest van de leerlingen? Door er de eerste dag goed uit te zien zal je zelfvertrouwen een opkikker krijgen.

De juiste kleren

Pak de beste kleren uit de kast welke geschikt zijn om aan te doen op de eerste dag naar school. Strijk de kleren en zorgt dat ze goed bij elkaar passen. Natuurlijk moet het passen bij het seizoen van het jaar en daarnaast ook bij de school. Het is niet nodig om een driedelig pak aan te doen op de eerste dag. Houdt het lekker simpel en eenvoudig. Ook voor de dames geldt dit natuurlijk.

Zorg voor de juiste “glow”

Het is ook goed om jezelf eens goed te verwennen voordat het nieuwe schooljaar op de nieuwe school gaat beginnen. Ga eens lekker uit eten, mediteer wat als je hiervan houdt of doe een ronde yoga. Misschien houdt je meer van hardrennen of sport je in een gym? Leef je zondag even goed uit en zorg dat je compleet tot ontspanning komt. Visualiseer dan de eerste dag op de nieuwe school. Het zal een stuk van de spanning wegnemen.

Je haar!

Natuurlijk is het belangrijk om te zorgen dat de haren goed zitten. Gelukkig heb je hier John Frieda voor als geheime wapen. Met deze producten zullen de haren altijd goed en perfect zitten. Het is fijn om op je best naar de nieuwe school te gaan.

Studeren in het buitenland? Dit moet je weten!

Wanneer je het leuk vindt om een andere taal te leren is het misschien een idee om tijdelijk in het buitenland te studeren. Als je in het buitenland studeert leer je heel veel. Zo leer je omgaan hoe te leven in een andere cultuur. Maar je leert natuurlijk ook hoe je vloeiend een andere taal leert spreken. 

Studeren in het buitenland

Er zijn tegenwoordig veel studenten die in het buitenland gaan studeren. Vooral Amerika is een populaire plek om naartoe te gaan. Maar dit is zeker niet het enige populaire land. Je kan in vrijwel alle landen in Europa terecht om in het buitenland te studeren. Het hangt er wel een beetje vanaf welke taal je wilt leren in het buitenland. Wanneer je Spaans zou willen leren in het buitenland is het natuurlijk handig om naar Spanje te gaan. Maar in dit geval kan je eigenlijk naar heel veel andere landen te gaan, zo spreken ze in grote delen van midden Amerika ook Spaans. Als je stage wilt lopen in het buitenland is het goed om er niet alleen maar heen te gaan voor de taal. Zo zijn bepaalde landen gespecialiseerd in bepaalde vakken waarin je je misschien wel wilt specialiseren. 

VPN

Wanneer je gaat reizen is het natuurlijk belangrijk dat je wel voorzichtig bent. Mensen zijn zich tegenwoordig steeds bewuster van het feit dat ze goed op moeten letten op de privacy online. Wanneer je je VPN online wilt gebruiken helpt heel goed wanneer je je privacy goed wilt beschermen. Verder biedt een VPN uitleg bescherming tegen hackers met kwaadwillende bedoelingen. Je kan door middel van een VPN wel video’s kijken in het buitenland die normaal gesproken geblokkeerd zijn.

Manieren om het leren makkelijker te maken op school

In Nederland hebben we over het algemeen een goede educatie. Zo krijg je van jongs af aan al les in het Engels en heb je les van docenten die hier hard voor geleerd hebben. Verder kunnen scholen in Nederland gebruik maken van goede technieken. Zo heb je op vrijwel alle scholen in Nederland wel borden waar je veel mee kan. Zo heeft elke school, beter gezegd vrijwel elk lokaal, een whitebord tot haar beschikking. Dit zorgt ervoor dat er beter les gegeven kan worden.

Goede kwaliteit spullen

Het wordt steeds makkelijker om leerlingen / studenten de stof uit te leggen. Verder hanteren vrijwel alle middelbare scholen in deze tijd al tablets en/ of computers. Er zijn weinig boeken meer nodig omdat veel mensen werken via online systemen. Het is natuurlijk fijn dat er goede kwaliteit spullen beschikbaar is op vrijwel alle scholen van Nederland. Want mede hierdoor kan iedereen beter leren. Toch vindt niet iedereen dit fijn. Er zijn ook mensen die het fijn vinden om lekker ouderwets uit een boek te moeten leren. Sommige scholen zorgen er dan ook voor dat de schoolboeken niet helemaal verleden tijd zijn.

Andere manieren om goed te leren

Toch heb je ook andere manieren om goed te kunnen leren op school. Zo moet je natuurlijk genoeg pauze kunnen hebben. Je moet ook plezier kunnen hebben tijdens school. Hoe relaxter de sfeer is op school. Hoe lekkerder mensen zich voelen en hoe beter mensen gaan leren. Daarom is het belangrijk dat het contact tussen de docenten en de leerlingen / studenten altijd goed blijft. Door middel van veel te praten weten docenten wat goed is voor de leerlingen. En dan heb je ook nog de goede technieken. Zo krijg je vanzelf een goede educatie.

Bijles voor en door studenten

De middelbare schooltijd is voor velen een lastige periode in je leven. Ineens wordt er erg veel van je verwacht. Je hebt bergen met huiswerk en het lijkt alsof er geen eind komt aan de hoeveel proefwerken en SO’s waarvoor je moet leren. Hoe kun je dit allemaal op tijd afkrijgen én dat ook nog eens combineren met een sociaal leven? Je ziet door de bomen het bos gewoon niet meer: wat nou als de cijfers achteruit blijven gaan en je gevaar loopt om te blijven zitten? Gelukkig zijn er in de regio Meijerstad veel slimme studenten die jou graag willen helpen door middel van het geven van bijles. Het maakt niet uit op welk niveau jij zit, bijles aan huis in de regio Meijerstad is altijd mogelijk. Ook voor kinderen op de basisschool is dit mogelijk. Online kunnen jonge kinderen nog makkelijker leren, zoals rekenen oefenen.

Leren is een vak apart

Deze slimme studenten zijn gespecialiseerd in een bepaald vak, zoals aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde (a, b, c en d) of een van de talen. Omdat zij zelf nog studenten zijn die niet al te lang geleden zelf nog op de middelbare school zaten, snappen zij maar al te goed waar jij precies moeite mee hebt. Hierdoor kunnen de studenten jou helpen met hoe je de stof het beste kan leren. Misschien hebben ze tips voor hoe je efficiënter te werk kan gaan. Zo kun je ook nog eens tijd besparen. De studenten zullen ook alle tijd nemen om vragen over de stof te beantwoorden van het vak dat je moeilijk vindt.

Lekker persoonlijk en alle aandacht voor jou

Woon jij in Sint-Oedenrode, Schijndel, Veghel of een andere plaats in de regio Meijerijstad? Dan kom je in aanmerking voor bijles aan huis van de beste bijlesdocenten. Zij komen bij jou thuis langs wanneer het jou uitkomt. Zo is de bijles lekker persoonlijk en is er alle aandacht voor de vragen die je wilt stellen. Daarbij is het de bedoeling dat bijles krijgen geen vervelende taak moet worden, daarom kan jij zelf bepalen hoeveel bijles jij nodig denkt te hebben. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij verbetering in je cijfers ziet en om dat ene vak, waar jij altijd zo’n hekel aan hebt, een stuk leuker en gemakkelijker te maken.

Huiswerkbegeleiding of bijles: wat heb ik nodig?

School mens

Bij huiswerkbegeleiding denken veel mensen al snel aan kinderen die hun best niet doen op de middelbare school en daarom door hun ouders naar huiswerkbegeleiding worden gestuurd. Echter kunnen huiswerkbegeleiding en bijles jou helpen, dus waarom zien als iets slechts? Gaan jouw prestaties op school wat minder, maar weet je niet goed wat je nou moet doen om ze te verbeteren? Dan is huiswerkbegeleiding of bijles misschien de juiste oplossing voor jou. In dit artikel vertel ik wat beide voor jou kunnen betekenen.

Huiswerkbegeleiding

Ben jij niet goed in het plannen van school werk of weet je niet goed hoe je bepaalde stof moet leren? Dan is huiswerkbegeleiding het gene wat jij nodig hebt! Bij huiswerkbegeleiding zit je meestal in een relatief kleine groep waarin je leert plannen en leert leren. Je kan in een rustige werkomgeving werken aan je schoolopdrachten en leren voor komende examens, toetsen en tentamens. Je gaat echter niet dieper in op de stof die je niet begrijpt vanuit school. Voor huiswerkbegeleiding in Amsterdam kun je terecht bij huiswerkinstituut Orbit.

Bijles

Weet je wel hoe je moet leren, maar vind je bepaalde stof gewoon enorm lastig? Dan is bijles de ideale oplossing. Tijdens bijles kan je op je eigen tempo uitleg krijgen over stof die je niet goed begrijpt. Wanneer de lessen op school te snel gaan en je niks kan volgen, kan je tijdens bijles toch te stof oppakken die je hebt gemist. Heb je binnenkort een toets en begrijp je de stof echt niet? Schrijf je dan nu nog in voor bijles in Amsterdam.

Voor veel mensen is een combinatie van bijles en huiswerkbegeleiding de oplossing die ze nodig hebben. Naast de bijles is een rustige omgeving prettig om aan schoolopdrachten te werken. Verwaarloos je toekomst niet en meld je nu nog aan.

Welke groepen kunnen te maken krijgen met onderwijsrecht?

In het onderwijsrecht staan alle regels en wetten die te maken hebben met het onderwijs. Dit gaat over de verhouding tussen het personeel en de school, maar ook de verhouding tussen de leerlingen/ouders en de school. Advocaten binnen het onderwijsrecht krijgen dus zowel te maken met de onderwijsinstelling, de docenten en de leerlingen/ouders. We gaan wat dieper in op de groepen die er mee te maken kunnen krijgen.

De onderwijsinstellingen

Het schoolbestuur of de college van bestuur heeft de verantwoordelijkheid voor de beslissingen die gemaakt worden die te maken hebben met de school of over het onderwijs dat er gegeven wordt. Deze verantwoordelijkheid gaat onder andere over het zorgen voor het juiste personeel en tot het beheren van de onderwijsmiddelen en de financiën. In principe zal het schoolbestuur bij alle situaties betrokken worden, ook als het gaat tussen twee andere partijen zoals een docent en ouders. Het kan ook voorkomen dat een lid van het schoolbestuur juist met een medelid een meningsverschil krijgt. Het lastige hiervan is, is dat je zowel een lid bent van het schoolbestuur maar ook gewoon een werknemer.

De medezeggenschapsraad

Het schoolbestuur maakt de uiteindelijke beslissingen, echter praten ze wel altijd eerst met de medezeggenschapsraad over zaken zoals de begroting en bedrijfsplannen. Deze medezeggenschapsraad bestaat meestal uit enkele ouders, personeelsleden en als er sprake is van voortgezet onderwijs enkele leerlingen. Het kan dus zo zijn dat deze raad ergens compleet niet mee eens is, bijvoorbeeld door een fusie met een andere school.

Werknemers

Het doel van de werknemers van de school is het creëren van een zo fijn mogelijke leeromgeving en het delen van de juiste kennis, of je nou een docent bent of de IT verantwoordelijke. Omdat een school vaak veel werknemers in dienst heeft kan het snel voorkomen dat je lijnrecht tegenover een beslissing staat van het schoolbestuur, bijvoorbeeld als er sprake is van een vermeend disfunctioneren of een slechte arbeidsrelatie. In deze gevallen kan je een advocaat onderwijsrecht inschakelen.

De ouders/leerlingen

Als ouders wil je natuurlijk dat je kind in een zo veilig en professioneel mogelijke leeromgeving zit. Ook hier kan het voorkomen dat ouders het niet eens zijn met het schoolbestuur of met een docent. Omdat het om hun kind(eren) gaat komen er vaak emoties bij kijken, wat niet helpt om de zaak scherp en op de juiste manier te bekijken. Om deze redenen is het fijn dat je met iemand kan sparren die hier veel ervaring mee heeft, zo kan je een duidelijk en realistisch doel opstellen.

 

Waarom is doorleren zo belangrijk?

Het is belangrijk om je hele carrière door te blijven leren. De wereld, en dus ook je vakgebied, verandert constant. Door middel van onder andere zelfstudie, cursussen en workshops kun je meer kennis opdoen waardoor je meer kan betekenen voor je werkgever en de klanten.

Welke is leren precies?

Leren kan letterlijk omschreven worden als: het proces van meer kennis vergaren over je eigen aandeel in bepaalde situatie. Het openstaan voor deze nieuwe kennis en het bereid zijn om deze kennis eigen te maken is cruciaal om ook daadwerkelijk wat te leren, als het het ene oor in gaat en het andere oor er weer uit schiet je er niets mee op. Ook zijn de tijden van nu anders als die van vroeger, toen leerde je een bepaald beroep en dat was toen vaak al genoeg, echter wordt er tegenwoordig veel meer van een werknemer gevraagd, bijvoorbeeld:

  • Je moet flexibeler zijn
  • Je moet kunnen omgaan met een toenemende werkdruk
  • Je moet heel efficiënt kunnen werken
  • Je moet natuurlijk veel kennis van zaken hebben
  • Je moet de overzicht kunnen houden
  • Je moet kunnen herkennen als er iets niet goed gaat en je moet dan ook kunnen en durven ingrijpen

Welke manieren van doorleren zijn er?

Er zijn veel manieren waarom je meer kennis kan opdoen, zeker sinds de komst van internet. Er zijn bijvoorbeeld al meerdere vormen van zelfstudie in de vorm van e-books, presentaties, videos, webinars en podcasts. Veel van deze vormen zijn gratis, als je moet betalen is meestal ook geen hoog bedrag. Je werk kan ook regelmatig cursussen en/of workshops aanbieden, je werkgever wilt natuurlijk ook dat zijn werknemers zoveel mogelijk kennis en ervaring hebben om meer te kunnen betekenen voor zowel het bedrijf als voor de klanten. Als je werkgever dit niet aanbiedt, kan je ook gewoon zelf cursussen of trainingen gaan volgen, vaak kost dit wel een redelijk bedrag maar je krijgt er ook veel voor terug.

Verplichtingen

Sommige beroepen, waaronder bepaalde soorten accountants, zijn verplicht om door te leren. Door deze PE (Permanente Educatie) trainingen worden accountants constant uitgedaagd en op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rondom het beroep. Accountants zijn natuurlijk heel belangrijk voor bedrijven of particulieren, er hangt immers veel van hun af om de financiële situatie goed in de gaten te houden en te beheren. Om deze redenen is het verplicht voor accountants om zich te blijven doorontwikkelen, zeker omdat er vaak een directe koppeling is met de praktijk waardoor ze de geleerde kennis gelijk kunnen toepassen in de praktijk. Probeer altijd bij een door CEDEO erkende instelling deze trainingen te volgen, maak bijvoorbeeld gebruik van de PE-trainingen van Kriton.

 

Prestatie-inkoop: hoe werkt het?

Laptop

Prestatie-inkoop: misschien heb je er wel eens van gehoord, wellicht ook nog helemaal nooit. Aan het inkoop-gedeelte van de term kan je het al zien: het is iets economisch. Wil je meer weten over prestatie-inkoop, wat het is, hoe het werkt en hoe je het aanpakt? Lees dan snel verder!

Wat is prestatie inkoop?

Prestatie-inkoop is een andere manier van inkopen. Bij deze manier van inkoop gaat het er heel anders aan toe bij dan bij de traditionele inkoop.

Prestatie-inkoop is veel meer gericht op het minimaliseren en het elimineren van risico’s. Er wordt effectief gebruik gemaakt van de belangrijke informatie, waardoor de eerdergenoemde risico’s geminimaliseerd kunnen worden.

Een groot verschil tussen traditionele en prestatie-inkoop is de rol van de aanbieder en de rol van de opdrachtgever. Bij traditionele inkoop heeft de opdrachtgever een rol als expert. De opdrachtgever bepaalt wat er gebeurt en wat de aanbieder moet doen.

Hoe werkt het?

Bij prestatie-inkoop is het eerdergenoemde juist omgedraaid. Een aanbieder is toch de expert van het vakgebied? Laat hem dan bewijzen wat hij kan en laat hem vertellen wat hij voor jou gaat doen.

Hoe meer eisen de opdrachtgever stelt (wat bij een traditionele inkoop normaal is), hoe minder ruimte er voor de aanbieder over blijft om het verschil te maken. Prestatie inkoop biedt meer oplossingsruimte, omdat er een stuk minder eisen zijn.

Verder wordt bij prestatie-inkoop wordt iedereens rol duidelijk besproken. De inkoop wordt gezien als procesbegeleider en niet als onderhandelaar voor de overige voorwaarden. Op deze manier zijn er geen onduidelijkheden en werk je niet vanuit aannames, maar vanuit afspraken.

Wanneer prestatie-inkoop?

Er zijn een paar dingen waar een opdracht aan moet voldoen, wil deze geschikt zijn voor prestatie-inkoop. Allereerst is deze manier van inkoop geschikter voor opdrachten waarbij de opdrachtgever enigszins afstand kan houden van de opdracht en de oplossingsrichting.

Daarbij moet de opdrachtgever dit ook kunnen doen, hij moet bereid zijn de opdracht tot op een bepaald punt los te laten.

Daarnaast is het van belang dat er rekening gehouden wordt met de concurrentie op de markt, maar ook met de complexiteit van de opdracht en de mate van functioneel uitvragen. Hoe complexer de opdracht, hoe meer opdrachtgeversrisico’s er zijn. De aanbieders kunnen zich dan duidelijker onderscheiden van de ander.

Hetzelfde geldt voor de mate waarin functioneel uitgevraagd kan worden. Hoe meer dit kan, hoe meer aanbieders hun onderscheidend vermogen kunnen laten zien.

Hoe pak je het aan?

Er zijn diverse experts op het gebied van prestatie-inkoop. Probid is zo’n expert. Met een persoonlijke en flexibele aanpak begeleiden zij het inkoopproces. Persoonlijk contact is namelijk een belangrijk onderdeel van prestatie inkoop. Het zorgt voor de duidelijkheden die nodig zijn, omdat er niet vanuit aannames gewerkt wordt.

 

 

Vind de vacature die bij je past!

In de huidige Nederlandse economie is het soms nog lastig om aan een vacature te komen die echt bij je past. Vaak heb je hier al bepaalde certificaten voor nodig, of moet je in bezit zijn van een aantal jaar werkervaring in de branche. Hoe vind je nu echt een vacature die bij je past?

 

Allereerst is het van belang dat je voor jezelf op een rijtje zet waar je uit in blinkt en wat je nog wilt leren, dus waar jij jezelf verder in wilt ontwikkelen. Hierdoor zie je welke sterke punten van jou je kunt gebruiken tijdens een sollicitatie naar een baan, maar het bepaald ook welke functies je beter niet kunt uitvoeren. Ben je niet goed met het plannen van al je afspraken, dan is het natuurlijk niet handig als je solliciteert op een functie als planner. Ben je goed met tekenen en het ontwerpen van dingen dan is iets als een designer of ontwerper juist geschikt voor jou.

 

Daarnaast kun je gebruik maken van verschillende test die laten zien op welke plekken jij het beste tot je recht komt. Er zijn verschillende testen die je ook gratis kunt maken om te zien welke functies voor jou het meest interessant zijn, en op welke functies je beter niet moet gaan solliciteren.

 

Waar je ook voor kunt kiezen is om naar een bedrijf te gaan die beschikt over verschillende vacatures. Je gaat eerst in gesprek en dan vervolgens zorgt het bedrijf ervoor dat door het gesprek jij aan de juiste vacature wordt gekoppeld. Zij selecteren de vacature aan de hand van alle uitkomsten van de gesprekken die daarvoor zijn geweest. Door de gesprekken leert het bedrijf je beter kennen en zorgen zij ervoor dat er wordt gesolliciteerd op een vacature die jou toekomstplannen waar gaat maken. Misschien denk jij dat je niet geschikt bent voor bijvoorbeeld een sales vacature, maar beschik je wel de juiste kwaliteiten voor een salesfunctie dan zou je er zelf niet op solliciteren. Maar een bureau kan je juist daarover na laten denken en je helpen bij de juiste keuze voor een vacature. Hierdoor zit jij straks op een fijne werkplek met mensen om je heen die bij je passen en doe je werk wat goed bij je past. Interesse in wat het bureau voor je kan betekenen? Bekijk hier de vacatures

 

3 banen die perfect aansluiten bij het leven van een student

De meeste studenten wonen al op zichzelf en willen een zakcentje bijverdienen. Studeren wordt steeds duurder en veel studenten kunnen/willen niet afhankelijk blijven van hun ouders. Dus het studentenleventje komt er ook nog eens bij! Een hele dure periode… Feestjes, etentjes en niet te vergeten je huur en boodschappen. Dat moet allemaal betaald worden en een baan vinden die je goed kan combineren met je studie lijkt een hele opgave. Maar het is niet moeilijk voor een student om een bijbaan te vinden, in de grotere steden worden veel horeca vacatures aangeboden voor jonge mensen. En er zijn tegenwoordig ook veel uitzendbureaus voor studenten deze die je verder helpen aan een bijpassende baan.

Als student wil je graag flexibele werktijden of alleen in de avonden en het weekend werken. School neemt namelijk veel tijd in. Zo moet je lessen volgen en thuis huiswerk maken of werken aan je scriptie. Het doel van studeren is om jezelf te ontwikkelen, maar hoe leer je de vaardigheden die je in de praktijk nodig zal hebben? Bij veel studentenbanen zitten sales- en mentaliteitstrainingen die je daarna gelijk gaat gebruiken in de praktijk, lekker bouwen aan je skill set!

Werken in de horeca

Eén van de meest gewilde bijbanen waar studenten naar zoeken is een baan in de horeca. Het is niet alleen leuk, maar je leert ook een hoop door te werken in de horeca. Deze ervaring en ontwikkeling neem je voor altijd met je mee en kan van toegevoegde waarde zijn in je toekomstige carrière. Hieronder noem ik enkele kwaliteiten op die je leert tijdens het werken in de horeca.

  • Professionele houding/service: Het lijkt heel simpel in het begin, maar zodra je aan het werk gaat merk je dat het één van de drukste banen is. Je moet veel verschillende taken verrichten en gauw kunnen schakelen, want het is druk in de zaak. Je moet veel kunnen onthouden én gastvrij blijven, wat je geduld test. De gast mag hier nooit iets van merken, ook al is het druk en alles gaat fout. Gasten worden netjes geholpen.
  • Prioriteiten stellen: Soms is het aan het einde van de dag nog druk en moet je wat langer doorwerken. De 9 tot 5 mentaliteit leer je gauw af. Als een collega onverwachts ziek is, wordt er vaak bijgesprongen, ook al heeft hij/zij er een lange dienst opzitten. Je kan het in de horeca niet veroorloven dat er gasten zijn en niemand om de gasten te helpen.

Daarnaast zijn er hele drukke dagen, je moet snel schakelen en veel taken tegelijk uitvoeren. Je moet een keuze maken, terwijl je de rust bewaart. Je leert omgaan met stress. Ook al heb je veel taken die door jou gedaan moeten worden, je moet een keuze maken welke taken eerder gedaan moeten worden dan anderen. Je leer prioriteiten stellen. Daar bovenop wordt er van je verwacht dat je alert blijft en het overzicht kan houden. Je leert efficiënt werken.

Deze vaardigheden worden niet alleen van je gevraagd bij horeca vacatures. Maar ook bij een hoveniers vacature, dan moet je tijd inplannen van de taken, ontwerp maken en/of een tuin aanleggen. Of werken in een callcenter, omgaan met klachten vergt veel geduld en je moet dit positief kunnen oppakken. Zo ontwikkel je verder op nieuwe verschillende gebieden met deze perfecte banen.