Power BI: voordelen en nadelen

vrouwen schrijven in een kantoor

Power BI is een dienst voor business intelligence en analyse. Het wordt aangeboden als onderdeel van de Microsoft Office 365-productsuite en heeft een individuele licentiekost van $ 9,00 per maand of $ 99,00 per jaar. Power BI combineert data uit verschillende bronnen zoals Excel, SQL, SharePoint en andere externe webservices om dashboards en visualisaties te creëren die gedeeld kunnen worden met andere gebruikers op hetzelfde netwerk.

Gebruikers kunnen hun eigen rapporten maken met Power BI Desktop, die ze vervolgens kunnen publiceren naar het SharePoint- of OneDrive-account van hun bedrijf voor gezamenlijk bewerken en delen met anderen die toegang hebben tot het netwerk.

Voordelen Power BI

Enkele van deze voordelen zijn:

-Flexibele gegevensmodellering: het eerste voordeel van het gebruik van power bi is de flexibele gegevensmodellering. Dit helpt omdat gebruikers eenvoudig kunnen schakelen tussen verschillende soorten visualisaties als dat nodig is.

-Gebruiksvriendelijke interface: de interface van power bi is ook erg gebruiksvriendelijk, wat het voor beginners gemakkelijker maakt om te leren. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om aan te passen hoe ze met hun gegevens omgaan, zodat ze eruit kunnen halen wat ze willen zonder dat er iets verloren gaat.

Nadelen Power BI

Er zijn enkele nadelen aan het gebruik van power bi. De meeste van deze nadelen zijn te wijten aan het feit dat het een nieuw product is.

1) Een update kan door het bedrijf worden gepusht en uw gegevens gaan verloren als u geen back-up hebt.

2) Hebben niet het niveau van maatwerk dat andere producten bieden.

3) De meeste gebruikers vinden de interface moeilijk te gebruiken.

Waarom toch Power BI?

Ondanks de nadelen is Power BI een goed programma die erg fijn is om mee te werken. Weet je nog niet helemaal de weg in het programma? Of ben je van plan hiermee te beginnen? Dan kan een kwaliteit training power bi een goede keuze zijn. Een goede trainingsverstrekker is Westhaghe. Zij hebben op experts op dit gebied die de trainingen verzorgen.

 

Het beste studiekeuze advies

Momenteel leven we in een gekke tijd. We bevinden ons in de tweede lockdown van het coronavirus. Dit betekent echter niet dat jij als middelbare school niet hoeft te presteren. Je kunt dan misschien wel minder leuke dingen doen en haalt wellicht eventjes wat minder plezier uit het leven. Presteren is iets dat je ondanks alles nog steeds zult moeten doen. De examens komen er weer aan en als je deze haalt, dan is het tijd om een vervolgstudie te volgen. Je hebt nog even de tijd om je in te schrijven voor een nieuwe studie. Echter blijft dit misschien wel een lastige keuze voor je. Wat past nou echt bij jou, waar ben je goed in en wat vind je leuk? Stel jij jezelf deze vragen vaak, maar kom jij er niet helemaal uit? Dan is het misschien wel een goed idee om studiekeuze advies aan te vragen. Met behulp van studiekeuze advies kan jij wellicht een betere keuze maken. Tevens kan dit een einde maken aan het onzekere gevoel waar je nu last van hebt.

Het internet staat voor je klaar

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor studiekeuze advies? Dan is het internet jouw beste vriend. Op het internet vind je ontzettend veel aanbieders die jou kunnen helpen bij het maken van een goede keuze als het gaat om je studie. Echter zijn er ook veel aanbieders die als minder goed bekendstaan, waak hiervoor en vergelijk aanbieders goed met elkaar. Lees reviews en maak gebruik van handige vergelijkingswebsites. Tevens kan je aanbieders ook met elkaar vergelijken op basis van de prijs. Je betaalt dan in ieder geval niet te veel. Weet in ieder geval wel dat de kwaliteit van het advies belangrijker is dan de prijs.

September Advies

Een mooi voorbeeld van een aanbieder die als erg goed bekend staat is September Advies. Deze partij helpt keer op keer mensen bij het maken van een goede keuze. Ben jij benieuwd naar wat deze aanbieder voor jou kan betekenen en wil jij ook weten wat andere mensen van dit bedrijf vinden? Dan is het verstandig om eens te kijken op de website.

De slimme student kiest voor een goedkope telefoon

Als student duren de maanden vaak langer dan jouw portemonnee aan kan. Je hebt een hoop kosten zoals het collegegeld, de aanschaf van studieboeken, eventuele huurkosten van een woning en dan hebben we het nog niet eens over de belachelijk hoge zorgverzekeringskosten. Gelukkig krijg je ook een hoop toeslagen zoals studiefinanciering en zorgtoeslag waarmee je bepaalde rekeningen van kunt betalen, maar dat dekt nog niet alle kosten die je maakt. Je wilt bijvoorbeeld ook nog een paar keer per maand op stap en er in de hipste kleding bijlopen. En dan gaat plots jouw telefoon kapot.. Nog een kostenpost waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Gelukkig hoeft een nieuwe telefoon jou helemaal niet zoveel geld te kosten! Zeker niet als je voor een refurbished variant gaat. Nog niet bekend met refurbished? We leggen het je graag uit!

Refurbished is goedkoper dan nieuw

Het grootste voordeel om voor bijvoorbeeld een iPhone X refurbished te kiezen is de prijs. Een refurbished iphone X is namelijk veel goedkoper dan een nieuwe iPhone X. Dat komt omdat het toestel al een eerdere eigenaar heeft gehad en dus niet helemaal meer nieuw is. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet te betekenen dat het toestel niet in goede staat is. Sterker nog, een toestel wordt eerst volledig gecontroleerd en onderdelen worden vervangen waar nodig voordat deze de stempel “refurbished” krijgt. Door deze grondige inspectie weet je dus dat het betrouwbare toestellen zijn.

24 maanden garantie

Een toestel kan na verloop van tijd altijd kuren krijgen. Dat gebeurt zelfs bij de nieuwste elektronica. Maar geen paniek, de meeste refurbished telefoon aanbieders bieden hun klanten 24 maanden garantie. Blijkt er na een tijdje toch iets mis te zijn met het toestel, dan kun je gebruik maken van het garantietermijn.  

Beter voor het milieu

We worden allemaal steeds meer bewust van het milieu. We kijken of er schadelijke stoffen in onze dagelijkse producten zitten, we eten wat minder vlees en proberen zoveel mogelijk eigen tassen mee te nemen met het boodschappen doen. Maar wist je dat een refurbished telefoon beter is voor het milieu? Dat komt, omdat het maken van een nieuw toestel zo’n 16KG aan CO2 kost. Doordat je een telefoon een tweede leven geeft, hoeft er voor jou geen nieuw toestel gemaakt te worden. Hierdoor maak je een betere keuze voor het milieu!

Succes!

Dit zijn toch wel echt de grootste voordelen van een refurbished telefoon in plaats van het aanschaffen van een nieuw, duur toestel. We hopen dat we je hebben kunnen overtuigen en wensen je veel succes bij het uitzoeken van een nieuw toestel!

Beleggen in goud en zilver tijdens de crisis

De aandelen en koersen staan in tijden van de crisis enorm laag, ongekend laag zelfs. Je ziet het overal op het nieuws verschijnen als munten of aandelen hun dieptepunt hebben bereikt, dan gaan mensen denken, die gaan ook weer stijgen toch? Dus moet ik instappen in aandelen? We gaan je uitleggen hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Edelmetalen en hun prestaties

Over het algemeen zijn edelmetalen best vast in hun waarde en stijging, de kans dat deze extreem laag blijven is minimaal, bijna onrealistisch. Edelmetalen zoals zilver of goud zijn populair, niet alleen omdat het veilige keuze is maar ook omdat je er virtueel maar ook in realiteit mee kan beleggen, goud kunnen we immers in handen houden. We hebben gezien in het verleden dat invloed van een crisis op goud en andere edelmetalen wel effect heeft maar niet zoals op aandelen van bedrijven of crypto. Dit maakt het dus een vrijwel risicovrije manier van investeren. 

Wat zijn de voordelen van goud en zilver

Op gebied van goud en zilver zijn er genoeg voordelen te vinden. Om te beginnen het kleine risico dat het neemt om bijvoorbeeld te beleggen in goud, door de prijsvastheid is de kans vrij groot dat deze prijs altijd zal blijven stijgen tot goud gestopt zal worden gebruikt te worden in de economie. Voor in de toekomst zal dit dus succesvol blijven, crypto experts verwachten dat crypto een minder bekend fenomeen zal worden, momenteel overheerst dat edelmetalen en we zullen dus in de toekomst meer hooggeprijsde edelmetalen voorbij zien komen.

Inkopen kan op verschillende platformen

Waar kan ik goud of zilver kopen? Goede vraag, een antwoord daarop is eigenlijk overal. Als u een beetje bekend met trading platforms dan valt overal goud of zilver te halen. Dat maakt het makkelijk want dan is het simpelweg de gunstigste aanbieder te kiezen en vervolgens te investeren. Zorg er wel voor dat alles goed geverifieerd is bij de aanbieder!

Wie goed kan rekenen, profiteert daar tijdens de studie van!

Spelenderwijs leren, spreekt bij kinderen veel meer tot de verbeelding dan het maken van sommen op papier. Online bezig zijn met het verkrijgen van meer kennis en dat op een eigentijdse, leuke manier.

Redactiesommen

Bij klassikale lessen wordt vaak hetzelfde niveau door alle kinderen gevolgd. Niet ieder kind is echter hetzelfde. Het gros van de leerlingen zal ongeveer hetzelfde leertempo hebben, maar er zijn ook kinderen die zich de lesstof veel sneller eigen maken. Daarentegen zijn er ook leerlingen, die wat extra tijd nodig hebben om een bepaald niveau te bereiken. Met redactiesommen en rekenen op online basis, kan de lesstof volledig per kind apart worden bepaald. Zo leert ieder kind op zijn eigen tempo.

Spelenderwijs leren

Door lesstof aan te bieden, verpakt in een verhaal, sluit dit goed aan bij de belevingswereld van kinderen.
Kinderen hebben een enorme fantasie en verhalen spreken tot de verbeelding. De motivatie om zich de te leren stof eigen te maken, zal dan ook vele malen groter zijn. Via een stappenplan wordt het mogelijk, op de juiste manier tot het goede resultaat te komen. Al na het maken van 10 opgaven wordt het resultaat getoond. Hierbij wordt ook goed aangegeven, wat het gegeven antwoord is. Blijkt een vraag fout te zijn beantwoord, dan staat het juiste antwoord ook bij het resultaat aangegeven.

Leerstof op maat

Een gedreven leerling kan eindeloos blijven oefenen. Hoe vaak er ook wordt geleerd, er zullen altijd nieuwe sommen tevoorschijn komen. Dit houdt de lesstof boeiend.
Zo zal een leerling altijd op zijn wenken bediend worden. Leren wordt op deze manier echt leuk.
Bij thuisonderwijs is dit een uitstekende manier om de kinderen toch op niveau te krijgen of een bepaald niveau vast te houden. De docent kan per klas de lesstof eerst voorbereiden. Via een wachtwoord kunnen alle kinderen daarna toegang krijgen tot het lesmateriaal.

Het belang van rekenen

Goed kunnen rekenen is nog steeds van belang om je goed te kunnen redden in het dagelijks leven. Niet alleen is rekenen belangrijk voor onderwerpen als:


Het draagt ook bij aan het begrip bij vakken als:

  • scheikunde
  • wiskunde
  • biologie
  • natuurkundeZaak dus om aandacht voor dit vak te blijven houden.
Rekenen en redactiebladen, daar kun je op rekenen!

Studiefinanciering beleggen; slim of niet?

Veel studenten die van de gelegenheid gebruik maken om te beleggen krijgen de vraag: “hoe ga je je studiefinanciering beheren?” Dit is een zeer goede vraag omdat het een zeer slimme analyse vereist. Starten met een cursus beleggen voor beginners is een idee. Het kan je helpen om te kijken hoe je een maximaal rendement uit je spaargeld en studiefinanciering kunt krijgen. Als je het tenminste slim weet te managen. 

 

Een lening? 

Hoewel veel studenten ervoor kiezen om een ​​lening met eigen vermogen af ​​te sluiten, zijn er andere opties beschikbaar. Voor studenten die zich zorgen maken over het beheren van hun studielening, kunnen ze een van deze opties gebruiken. Een van de belangrijkste opties voor diegenen die van plan zijn een nieuwe hypotheek te nemen, is investeren in onroerend goed. Je kunt met een hefboom je geld gaan investeren. Je eigen vermogen gebruik je voor de inleg en vervolgens de lening voor de studiefinanciering om je lasten te betalen.

 

Vastgoedbeleggers voor studenten

Er zijn veel voordelen voor het investeren in vastgoedbeleggers voor studenten. Deze voordelen omvatten; lage rentetarieven, belastingbesparingen, geld om hun nestje te laten groeien en groei van jouw vermogen. Om al deze redenen is het duidelijk dat investeren in onroerend goed een slimme zet kan zijn.

 

Hoe ben je van plan je studiefinanciering te beheren?

Zoals hierboven vermeld, is een goede vraag om jezelf te stellen: “hoe ben je van plan je studiefinanciering te beheren?” Door deze belangrijke vraag in gedachten te houden, kunnen studenten enkele van de valkuilen vermijden waar veel andere gezinnen die een hypotheek op afsluiten, zich in bevinden. Studenten die investeren in investeringen in onroerend goed kunnen een geweldige manier zijn om geld te besparen, en het kan ook een thuis zijn voor een gezin dat net van de universiteit komt. Studenten moeten bij het afsluiten van een vastgoed investering slim en voorzichtig zijn met hun geld.

Taaltraining voor studenten

Een nieuwe taal leren is iets wat een hoop mensen ambiëren, maar ook wat een hoop studenten uitstellen om uiteindelijk te gaan doen en dat terwijl er aan het leren van een nieuwe taal een hele hoop voordelen kunnen zitten. In deze tekst gaan we dan ook kijken wat de voordelen zijn van het leren van een nieuwe taal.

Het leren van een nieuwe taal

Er zijn namelijk verschillende manieren hoe iemand een nieuwe taal kan leren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een taalinstituut. Dit is een school die zich vooral bezig houdt met het aanleren van talen bij mensen. Een taalinstituut kan hier dan ook verschillende manieren van leren voor inzetten. Klassikaal is een van de manieren hoe een taalschool iemand een andere taal aan kan leren, maar ook online kunnen mensen een taaltraining volgen. Zij maken dan bijvoorbeeld verschillende oefeningen en leveren deze in bij een docent. De docent kijkt de oefeningen na en geeft opbouwende kritiek over hoe zij het de volgende keer beter kunnen doen. Ook kan er via een videoverbinding een gesprek gevoerd worden, zodat iemand leert een taal te spreken.

Voordelen leren van een nieuwe taal

Een nieuwe taal kunnen gebruiken door middel van deze taaltraining, kan dan ook verschillende voordelen bieden. Wanneer je in het buitenland bent, kun je jezelf wellicht goed redden met een andere taal die je al spreekt, maar een hoop diepte en nuance gaat verloren bij een vertaling en wanneer je dus de taal spreekt van de inwoners van het land, kun je jezelf hier veel beter mee redden. Ook zakelijk zitten er voordelen aan het leren van een nieuwe taal.

Wanneer je zeker weet dat je een taal goed spreekt, komt dit direct een stuk zelfverzekerder over dan wanneer je in de taal moet zoeken naar woorden. Stel dat het bedrijf internationaal wil gaan dan is het echt belangrijk om bepaalde talen te spreken en hier dus ook zeker genoeg over te zijn. Dat geldt niet alleen voor jou zelf, maar natuurlijk ook voor eventuele werknemers welke de taal moeten gaan gebruiken. Goed gebruiken van een nieuwe taal zorgt nou eenmaal voor zelfverzekerdheid.

Gebruik je Outlook wel optimaal?

Outlook is een van de meest gebruikte e-mail programma’s. Het bestaat al jaren en Microsoft heeft het programma bij elke release slimmer gemaakt. Met een beetje uitleg kun je al snel e-mails ontvangen en versturen via Outlook. De basis heb je snel onder de knie. Dat is natuurlijk mooi, maar wat veel mensen niet weten is dat Outlook veel mogelijkheden heeft om efficiënter met het programma te werken. Dit is niet alleen voor de wiz kids bedoeld. Ook als je bijvoorbeeld een managementopleiding doet of werkzaam bent als sales trainee, kun je veel plezier hebben van de handige extra functies in Outlook.

Outlook Training helpt je efficiënter te werken

Je kunt natuurlijk Google inschakelen om alle handige functies van Outlook te leren gebruiken. Je zult dan merken dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet en dat je de handige functies niet allemaal leert gebruiken. Het is verstandiger om een training gericht op Outlook te volgen. Afhankelijk van je start niveau en doelstellingen, kun je de optimale training uitzoeken. Je hoeft nergens heen, de training is prima via Microsoft Teams virtueel te doen. Zorg er wel voor dat je van tevoren uitzoekt of het trainingsinstituut deze vorm aanbiedt.

Voor iedere Outlook gebruiker Microsoft training teams

Als je alleen de basis van Outlook kent en gebruikt, dan kun je het beste kiezen voor een Outlook training die voor iedere gebruiker geschikt is. In deze training leer je hoe je je binnenkomende e-mails gemakkelijk automatisch kunt sorteren en markeren. Zo houd je overzicht en mis je geen belangrijke e-mails meer. Ook leer je hoe je jouw Outlook helemaal naar jouw voorkeur kunt inrichten. Bijvoorbeeld wel of geen preview, nieuwe mails boven- of onderaan de lijst, enzovoort.

Outlook training voor gevorderde gebruikers

Als je al meer gevorderd bent in het gebruik van Outlook, dan kun je een training volgen waarin je de fijne kneepjes van Outlook leert. Je wordt met deze training een ware Outlook master. Hier heb je allereerst zelf voordeel van. Je werkgever zal hier ook snel de vruchten van plukken. Je leert je eigen en de agenda van collega’s te combineren. Zo zul je niet snel meer een meeting plannen waar vervolgens de helft van de genodigden al iets anders te doen heeft. Training Microsoft teams helpt je verder.

Hoe presteer je beter op school?

Je best doen op school maar je presteert niet goed genoeg? Hoe komt dit eigenlijk? Dit heeft met meerdere factoren te maken. Het kan zijn dat je de verkeerde aanpakt gebruikt of dat je niet lekker in je vel zit. De tip die ik wil meegeven is dat je hier over moet praten met andere mensen. Vind je dat het niet goed gaat? Trek dan aan de bel en kijk samen met iemand hoe je dit op kan lossen. Ik ben van mening dat je met iemand anders samen sneller het probleem kan oplossen. In dit artikel ga ik je tips geven over hoe jij beter kan presteren op school. Veel succes! 

 

Maak een planning 

Als student zijnde krijg je natuurlijk te maken met meerdere vakken en projecten tegelijk. Hierdoor is het makkelijk om het overzicht te verliezen. Als je eenmaal het overzicht verloren hebt ga je dingen over het hoofd zien. Het gevolg hiervan is dat je in de knoop komt met je deadlines. Dit is heel zonde natuurlijk! Neem een agenda of maak gebruik van een handige planning app die je kan installeren op je telefoon. 

 

Praat er over

Heb je het gevoel dat echt niet goed gaat op school? Praat er dan over! Ouderbetrokkenheid is heel belangrijk. Wil je niet met je ouders er over praten? Dan kan je natuurlijk ook altijd naar je mentor gaan of een coach op school. Door over je problemen te praten kan je ze oplossen. Het heeft natuurlijk geen zin om je problemen te ontlopen. Een oplossing is bijvoorbeeld passend onderwijs

 

Vind de juiste methode

Er bestaan veel verschillende methodes om de lesstof aan te leren. Ik raad het aan om verschillende methodes eerst te gaan gebruiken. Vervolgens bepaal je zelf welke methode het beste bij je past. 

 

Heb jij ook nog handige tips? Laat het mij weten!

 

5 tips om je financiën op orde te houden als je student bent

Voor veel studenten is de tijd dat we gaan studeren ook het begin van de periode waarin we op onszelf gaan wonen. Dat zorgt voor veel hogere kosten en meer tijd dat we kwijt zijn aan koken en andere huishoudelijke taken. Omdat de studie tijdens deze periode voorrang krijgt, zijn we al snel geneigd om extra bij te lenen, zodat we ons minder druk hoeven te maken over geld. Maar is dit wel zo verstandig en wat zijn methoden om de financiën toch beter op orde te houden? Wij geven je de informatie hieronder. 

1) Alleen lenen als het nodig is

Zodra de geldkraan wordt opengezet waarbij we gaan lenen, wordt het alleen maar moeilijker om hier weer mee te stoppen. Leen alleen bij als dit echt nodig is en maak er geen gewoon van. Want wanneer je dit meerdere jaren doet, en soms wel 5 jaar of langer dan heb je na je studie een enorme schuld waar je nog lang zorgen van zult hebben. Met een beetje discipline is dit voor het merendeel te voorkomen. 

2) Besparen waar dat kan

Je kunt vaak al veel dingen ondernemen zonder teveel uit te geven. Kook thuis met je kamergenoten, deel de kosten voor boodschappen of nodig geregeld vrienden uit om bij jou te eten en jij bij hun. Ook kun je als student op veel plekken van korting genieten, zoals bij verschillende recreatie plekken waar je jouw studentenpas voor nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld in de bioscoop al snel korting krijgen met je studentenpas. 

3) Bijverdienen wanneer dat kan

Natuurlijk krijgt je studie alle voorrang en is het goed opletten dat je niet te actief wordt met andere baantjes, waardoor je misschien vertraging tijdens je studie op kunt lopen. Maar er zijn ook genoeg baantjes die erg goed te combineren zijn met een studie en waarmee je tegelijkertijd een beetje afleiding hebt naast het studeren. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van DeStudentenService.nl waar je allerlei verschillende mogelijkheden vindt om bij te verdienen speciaal voor studenten. 

4) Gebruik een app voor het bijhouden van je uitgaven

Het beperken van je uitgaven begint door te weten waar je geld naartoe gaat en hoeveel je altijd uitgeeft. Je kunt gebruik maken van een app, waar je jouw inkomen invoert, je vaste lasten per maand en vervolgens bijhoudt waar je verder je geld aan uitgeeft. Aan het einde van iedere maand of week kun je precies zien waar je geld naartoe is gegaan en waar je eventueel kunt besparen. Een voorbeeld van een app voor het bijhouden van je uitgaven is bijvoorbeeld deze app Dyme.