De slimme student kiest voor een goedkope telefoon

Als student duren de maanden vaak langer dan jouw portemonnee aan kan. Je hebt een hoop kosten zoals het collegegeld, de aanschaf van studieboeken, eventuele huurkosten van een woning en dan hebben we het nog niet eens over de belachelijk hoge zorgverzekeringskosten. Gelukkig krijg je ook een hoop toeslagen zoals studiefinanciering en zorgtoeslag waarmee je bepaalde rekeningen van kunt betalen, maar dat dekt nog niet alle kosten die je maakt. Je wilt bijvoorbeeld ook nog een paar keer per maand op stap en er in de hipste kleding bijlopen. En dan gaat plots jouw telefoon kapot.. Nog een kostenpost waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Gelukkig hoeft een nieuwe telefoon jou helemaal niet zoveel geld te kosten! Zeker niet als je voor een refurbished variant gaat. Nog niet bekend met refurbished? We leggen het je graag uit!

Refurbished is goedkoper dan nieuw

Het grootste voordeel om voor bijvoorbeeld een iPhone X refurbished te kiezen is de prijs. Een refurbished iphone X is namelijk veel goedkoper dan een nieuwe iPhone X. Dat komt omdat het toestel al een eerdere eigenaar heeft gehad en dus niet helemaal meer nieuw is. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet te betekenen dat het toestel niet in goede staat is. Sterker nog, een toestel wordt eerst volledig gecontroleerd en onderdelen worden vervangen waar nodig voordat deze de stempel “refurbished” krijgt. Door deze grondige inspectie weet je dus dat het betrouwbare toestellen zijn.

24 maanden garantie

Een toestel kan na verloop van tijd altijd kuren krijgen. Dat gebeurt zelfs bij de nieuwste elektronica. Maar geen paniek, de meeste refurbished telefoon aanbieders bieden hun klanten 24 maanden garantie. Blijkt er na een tijdje toch iets mis te zijn met het toestel, dan kun je gebruik maken van het garantietermijn.  

Beter voor het milieu

We worden allemaal steeds meer bewust van het milieu. We kijken of er schadelijke stoffen in onze dagelijkse producten zitten, we eten wat minder vlees en proberen zoveel mogelijk eigen tassen mee te nemen met het boodschappen doen. Maar wist je dat een refurbished telefoon beter is voor het milieu? Dat komt, omdat het maken van een nieuw toestel zo’n 16KG aan CO2 kost. Doordat je een telefoon een tweede leven geeft, hoeft er voor jou geen nieuw toestel gemaakt te worden. Hierdoor maak je een betere keuze voor het milieu!

Succes!

Dit zijn toch wel echt de grootste voordelen van een refurbished telefoon in plaats van het aanschaffen van een nieuw, duur toestel. We hopen dat we je hebben kunnen overtuigen en wensen je veel succes bij het uitzoeken van een nieuw toestel!