Gebruik je Outlook wel optimaal?

Outlook is een van de meest gebruikte e-mail programma’s. Het bestaat al jaren en Microsoft heeft het programma bij elke release slimmer gemaakt. Met een beetje uitleg kun je al snel e-mails ontvangen en versturen via Outlook. De basis heb je snel onder de knie. Dat is natuurlijk mooi, maar wat veel mensen niet weten is dat Outlook veel mogelijkheden heeft om efficiënter met het programma te werken. Dit is niet alleen voor de wiz kids bedoeld. Ook als je bijvoorbeeld een managementopleiding doet of werkzaam bent als sales trainee, kun je veel plezier hebben van de handige extra functies in Outlook.

Outlook Training helpt je efficiënter te werken

Je kunt natuurlijk Google inschakelen om alle handige functies van Outlook te leren gebruiken. Je zult dan merken dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet en dat je de handige functies niet allemaal leert gebruiken. Het is verstandiger om een training gericht op Outlook te volgen. Afhankelijk van je start niveau en doelstellingen, kun je de optimale training uitzoeken. Je hoeft nergens heen, de training is prima via Microsoft Teams virtueel te doen. Zorg er wel voor dat je van tevoren uitzoekt of het trainingsinstituut deze vorm aanbiedt.

Voor iedere Outlook gebruiker Microsoft training teams

Als je alleen de basis van Outlook kent en gebruikt, dan kun je het beste kiezen voor een Outlook training die voor iedere gebruiker geschikt is. In deze training leer je hoe je je binnenkomende e-mails gemakkelijk automatisch kunt sorteren en markeren. Zo houd je overzicht en mis je geen belangrijke e-mails meer. Ook leer je hoe je jouw Outlook helemaal naar jouw voorkeur kunt inrichten. Bijvoorbeeld wel of geen preview, nieuwe mails boven- of onderaan de lijst, enzovoort.

Outlook training voor gevorderde gebruikers

Als je al meer gevorderd bent in het gebruik van Outlook, dan kun je een training volgen waarin je de fijne kneepjes van Outlook leert. Je wordt met deze training een ware Outlook master. Hier heb je allereerst zelf voordeel van. Je werkgever zal hier ook snel de vruchten van plukken. Je leert je eigen en de agenda van collega’s te combineren. Zo zul je niet snel meer een meeting plannen waar vervolgens de helft van de genodigden al iets anders te doen heeft. Training Microsoft teams helpt je verder.