Hoe presteer je beter op school?

Je best doen op school maar je presteert niet goed genoeg? Hoe komt dit eigenlijk? Dit heeft met meerdere factoren te maken. Het kan zijn dat je de verkeerde aanpakt gebruikt of dat je niet lekker in je vel zit. De tip die ik wil meegeven is dat je hier over moet praten met andere mensen. Vind je dat het niet goed gaat? Trek dan aan de bel en kijk samen met iemand hoe je dit op kan lossen. Ik ben van mening dat je met iemand anders samen sneller het probleem kan oplossen. In dit artikel ga ik je tips geven over hoe jij beter kan presteren op school. Veel succes! 

 

Maak een planning 

Als student zijnde krijg je natuurlijk te maken met meerdere vakken en projecten tegelijk. Hierdoor is het makkelijk om het overzicht te verliezen. Als je eenmaal het overzicht verloren hebt ga je dingen over het hoofd zien. Het gevolg hiervan is dat je in de knoop komt met je deadlines. Dit is heel zonde natuurlijk! Neem een agenda of maak gebruik van een handige planning app die je kan installeren op je telefoon. 

 

Praat er over

Heb je het gevoel dat echt niet goed gaat op school? Praat er dan over! Ouderbetrokkenheid is heel belangrijk. Wil je niet met je ouders er over praten? Dan kan je natuurlijk ook altijd naar je mentor gaan of een coach op school. Door over je problemen te praten kan je ze oplossen. Het heeft natuurlijk geen zin om je problemen te ontlopen. Een oplossing is bijvoorbeeld passend onderwijs

 

Vind de juiste methode

Er bestaan veel verschillende methodes om de lesstof aan te leren. Ik raad het aan om verschillende methodes eerst te gaan gebruiken. Vervolgens bepaal je zelf welke methode het beste bij je past. 

 

Heb jij ook nog handige tips? Laat het mij weten!