Wat moet je doen wanneer je jezelf buitensluit?

Je hoopt natuurlijk dat je nooit in de situatie komt dat je jezelf per ongeluk buitengesloten hebt. Toch komt het regelmatig voor dat studenten de sleutel van hun studentenwoning of studio vergeten. In zo’n geval kun je in de meeste situaties rekenen op een huisgenoot die nog wel een sleutel van jullie studentenwoning heeft. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het noodzakelijk om de hulp van een slotenmaker in te schakelen. Schadevrij je deur openmaken is voor een slotenmaker geen enkel probleem! Zorg er wel voor dat je een betrouwbare slotenmaker uitzoekt, om te voorkomen dat je veel te hoge bedragen betaalt voor het openen van je deur. Onlangs waarschuwde de Consumentenbond nog voor het grote aantal malafide slotenmakers in Nederland.

Hulp bij een buitensluiting inschakelen

Je kunt jezelf op verschillende manieren hebben buitengesloten. Denk bijvoorbeeld aan het vergeten van je sleutel, het afbreken van de sleutel in het slot, vorstschade aan de sloten, enzovoorts. In vrijwel alle gevallen kan de hulp van een slotenmaker uit de buurt goed van pas komen. Een slotenmaker beschikt over de ervaring en hulpmiddelen om de sloten snel en schadevrij te openen. Probeer sloten nooit zelf open te maken, omdat de kans op schade aan de complexe sloten erg groot is. In het ergste geval moet het slot gerepareerd of zelfs volledig vervangen worden als gevolg van de ontstane schade aan de sloten. Reden genoeg om voor de hulp van een slotenmaker te kiezen.

Nieuwe sloten laten plaatsen bij schade

Mocht de buitensluiting veroorzaakt zijn door vorstschade aan het slot van je woning, dan is het noodzakelijk om nieuwe sloten te laten plaatsen. Nieuwe sloten laten plaatsen kun je het beste aan een slotenmaker overlaten, omdat een slotenmaker precies weet hoe om te gaan met de complexiteit van veel sloten.

Slotenmaker
Slotenmaker