3 reden om aan nieuwe sloten te denken

Wanneer heeft u de sloten op uw ramen en deuren voor het laatst laten vervangen? Volgens de slotenmaker uit Kortrijk lopen veel woningbezitters onbewust een groot risico op een inbraak in hun woning, als gevolg van sterk verouderde sloten op hun ramen en deuren. Reden genoeg om ook de sloten binnen uw woning nog eens na te kijken! De sloten kunt u laten vervangen door een slotenmaker bij u in de buurt. Het is sterk af te raden om sloten zelf te vervangen, omdat de kans op schade hierbij relatief groot is. Sloten zijn opgebouwd uit tal van zeer complexe onderdelen, die heel gemakkelijk te beschadigen zijn.

Nieuwe sloten voor een betere beveiliging

Een van de redenen om aan nieuwe sloten te denken is het optimaliseren van de beveiliging van uw woning. Met verouderde sloten op uw ramen en deuren bent u vaak veel minder goed beveiligd, waardoor de kans op een inbraak zeer reëel is. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die momenteel tweepuntsloten gebruiken, terwijl driepuntsloten veel veiliger zijn. Driepuntsloten hebben een extra contactpunt in de deurpost, waardoor de vertragende werking van het slot groter is.

Sloten vervangen na een verhuizing

Ook bij een verhuizing kan het raadzaam zijn om aan nieuwe sloten te denken. Hoewel een verkoper verplicht is om alle sleutels aan u over te dragen bij de verkoop van uw woning is het raadzaam om de sloten te vervangen. Het vervangen van de sloten geeft u vaak een veiliger gevoel! U weet immers zeker dat u de enige bent met de sleutels voor uw sloten.

Inbraakschade herstellen met nieuwe sloten

Een derde reden om nieuwe sloten te laten plaatsen is de inbraakschade die bij een inbraak kan zijn ontstaan. In veel gevallen is het na een inbraak niet langer mogelijk om de inbraakschade te repareren, waardoor de sloten op uw ramen en deuren vervangen moeten worden.