Slot kapot? Schakel snel een slotenmaker in!

Een slotenmaker helpt u met meer dan het plaatsen van nieuwe sloten alleen. Zo kan een slotenmaker u ook van dienst zijn als uw sloten ernstig beschadigd zijn. Denk bijvoorbeeld aan de inbraakschade die aan een slot kan ontstaan. Sloten worden bij een inbraak vaak met grof geweld geforceerd, met alle gevolgen van dien. Ook wanneer er vorstschade aan het slot is ontstaan, of wanneer uw sleutel in het slot is afgebroken, kunt u op de hulp van een slotenmaker rekenen. Wij spraken voor het schrijven van dit artikel met een slotenmaker uit Mechelen, die ons meer kon vertellen over het herstellen van kapotte sloten.

Schade door zelfuitgevoerde reparaties

Het kan heel verleidelijk lijken om eerst zelf te proberen of u het kapotte slot in uw deur of op uw raam kunt herstellen. Dit is echter sterk af te raden volgens de slotenmaker! Sloten zijn zeer complexe systemen, waardoor de kans op schade aan het slot erg groot is als u deze zonder enige ervaring probeert te repareren. Om te voorkomen dat het slot volledig vervangen moet worden is het raadzaam om hier de hulp van een slotenmaker voor in te schakelen. Prik in ieder geval nooit met een pincet, haarspeldje of soortgelijk hulpmiddel in het slot.

Hulp van een slotenmaker inschakelen

Een slotenmaker heeft doorgaans een ruime ervaring in het herstellen van schade aan sloten. Dit kan gaan om inbraakschade, maar ook om vorstschade en schade door het afbreken van een sleutel. Met het juiste gereedschap kan een slot relatief snel hersteld worden. Veel slotenmakers bieden een 24-uursslotenservice aan, wat betekent dat u ook op de late avond en in de weekenden op de hulp van een slotenmaker kunt rekenen bij schade aan uw sloten.

Tip: de schade als gevolg van een inbraak wordt in veel gevallen (gedeeltelijk) vergoed.