Bespaar kosten op de energierekening

Waar volwassen woningbezitters vaak voor energiebesparende verbouwingen in huis kiezen als zij kosten willen besparen op hun energierekening, moeten studenten zoeken naar andere mogelijkheden. Als student hier je een woning vaak immers van een huurbaas, die over de verbouwingen binnen de woning beslist. Voor een verhuurder is het vaak niet aantrekkelijk om te verbouwen, omdat hij of zij de energiekosten in de huurprijs van de studenten kan verrekenen. Dit scheelt tijd en extra kosten! Omdat het leven van een student vaak al duur genoeg is, kan het raadzaam zijn om op andere manieren te besparen op de energiekosten. In dit artikel geven we je een aantal handige tips.

De goedkoopste energieleverancier vinden

Besparen op de energiekosten begint bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor je situatie. De goedkoopste energieleverancier kiezen is in de afgelopen jaren steeds eenvoudiger geworden, met de komst van online vergelijkingswebsites. Bij deze vergelijkingswebsites kun je je huidige verbruik opgeven, waarna de vergelijkingstool voor je bepaalt welke energieleveranciers de goedkoopste is.

Vaak is het bij het gebruik van een dergelijke vergelijkingstool mogelijk om direct over te stappen, zodat je het contractaanbod niet eerst op de website van de energieleverancier op moet zoeken. Na het aanvragen van een overstap naar de goedkoopste energieleverancier zullen zij je per post of telefonisch van meer informatie voorzien.

Voorkom een onnodig hoog energieverbruik

Naast de mogelijkheid om te zoeken naar de goedkoopste energieleverancier voor je studentenwoning of studio, zou je ook op andere manieren kunnen zorgen voor een lager energieverbruik. Wanneer je overdag naar school moet is het vaak overbodig om de kachel in de ochtend aan te zetten. Door de kachel een hele dag uit te laten bespaar je relatief veel energie, zeker als je dit meerdere dagen doet. Daarbij heb je hier zelf geen last van, als je toch niet thuis bent!