Een goedkope verhuizing realiseren

Als student is het vaak financieel lastig. Helemaal geen ramp, maar het is wel verstandig om op bepaalde zaken geld te besparen indien mogelijk. Zo ook een verhuizing. Veel studenten veranderen tijdens de studentenperiode nogal eens van woning. Dit kan komen doordat er een betere kamer vrij is gekomen of door intrekken van een vriend of vriendin. Maar hoe kan je nou goedkoop verhuizen? Wij zullen je een aantal praktische tips geven.

Hulp inschakelen

Een verhuizing kan je nooit in je eentje realiseren. Alle spullen moeten uit de woning worden gehaald, ingepakt worden, vervoerd worden en daarna weer uitgepakt worden in de nieuwe woning. Daarom is het verstandig om een paar extra handen erbij te halen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je tijdens een vakantie wat medestudenten vraagt om te helpen en hierna een afsluitende borrel te regelen. Zo hebben zij ook wat om naar uit te kijken en zijn zij sneller geneigd om toch even te komen helpen.

Je vader, oom, kennis of vriend van de oude buurman heeft thuis vast wel een aanhanger of een busje staan. Zorg ervoor dat je deze op tijd heb geregeld, zodat je zeker weet dat alle spullen naar de nieuwe woning gereden kunnen worden. Neem het wat ruimer mee in de planning, zodat er ook eventueel een extra dag achter het gebruik van het busje geplakt kan worden.

Vergeet dit niet

Het verlaten van een woning gaat ook gepaard met het in goede staat afleveren van de huidige woning. Zo kan je een professional inschakelen die de woningontruiming op een juiste manier invult. Zorg ervoor dat je verschillende partijen met elkaar vergelijkt om zo de meest passende partij in te schakelen.

Het is ook altijd mogelijk om dit zelf te doen, samen met bekenden, maar houd er dan wel rekening mee dat het een lastige klus is. De woning moet in de oude staat worden afgeleverd en moet ook nog eens worden schoongemaakt. Je kan beter je tijd steken in