Geen inspiratie voor avondeten?

Genoeg gehad van alle pasta, pizza en dure afhaal voedsel, maar geen inspiratie en een klein budget? Misschien heb je nog wat brood liggen wat na een paar dagen uitgedroogd en hard is. Gooi het dan vooral niet weg! Voor dit kip recept komt het namelijk goed van pas. Krokante kip uit de oven, makkelijk te bereiden, geserveerd met wat rijst en een frisse salade. Perfect voor een slimme student.

 

Ingrediënten

-Een halve glas karnemelk

-Een theelepel tabascosaus

-600 gram kipfilet

-Bloem

-Twee theelepels zout

-Twee eieren

-Twee theelepels water

-1/8 theelepel cayennepeper

-Broodkruimels

 

Keuken benodigdheden

-Een oven

-Een bakplaat

-Plastic folie

-Schalen/kommen

 

De voorbereiding

Mix de karnemelk en tabasco in een kom, vervolgens voeg je de kipfilet toe en dek je de kom af met folie. Om de kip goed te marineren laat je het een uur, tot een dag inwerken.

Wanneer de kip klaar is om in de oven te gaan verwarm je de oven alvast voor op  110 graden. Mix de bloem, zout en cayennepeper in een kom. Pak een andere kom voor de eieren en water toe en klop het tot een geheel.  Plaatst de broodkruimels wederom in een andere schaal.

 

Haal de kip uit de kom en laat het goed uitweken zodat het niet te nattig wordt, vervolgens leg je de kip in de bloem mix, daarna in de ei mix en als laatste in de broodkruimels. Nu is de kip klaar om op de bakplaat te liggen. Een extra optie is om de kip nog even na te bakken in een pan met wat zonnebloem olie, om het extra knapperig te krijgen.

 

Voor de salade kun je een krop sla fijn hakken, voeg appelschijfjes toe, tomaat, ui, en komkommers. Het is ook erg lekker om wat honing erbij te gooien plus een salade-mosterd dressing.