Zo vind je je nieuwe studentenkamer online

De zoektocht naar een studentenkamer gaat niet altijd over rozen. Het is een flinke uitdaging om een leuke kamer, die past bij jouw wensen, voor een goede prijs te vinden. Daarom is het zo handig om online te zoeken naar je nieuwe studentenkamer. Hieronder vind je hoe je de zoektocht moet beginnen en waar je op moet letten.

Oriënteer je goed
Het is belangrijk om een lijst te maken met de wensen en eisen die je hebt voor je nieuwe woning. Wil jij samen wonen met huisgenoten? Of wil jij liever een appartement zoeken om te huren met je beste vrienden? Je kunt dan ook een maximale huurprijs bepalen en bijvoorbeeld kijken in welke buurt je wilt wonen.

Begin met zoeken
Deze stap is natuurlijk erg voor de hand liggend. Hiermee bedoelen we ook dat je de zoektocht online gaat beginnen. Kijk bijvoorbeeld op kamernet of kamertje wat er allemaal beschikbaar is. Een voordeel van online zoeken is dat je op deze sites meteen heel veel potentiële kamers kunt bekijken. Het is ook nog eens makkelijk om tussen de verschillende kamers te filteren. Zo kun je aangeven wat je maximale huurprijs is. Dan hoef je ook geen kamers te zien die je wel wilt, maar niet kunt betalen.

Blijf op de hoogte
Online zoeken heeft als grootste voordeel dat je direct op de hoogte wordt gehouden wanneer er een nieuwe kamer is geplaatst. Zo kun je instellen wat je zoekt en ontvang je een notificatie of mail wanneer er een nieuwe advertentie is die past bij jouw wensen. Kamernet heeft bijvoorbeeld een gratis app waarmee je direct notificaties ontvangt. Zo heb je geen overvolle mailbox.

Maak een selectie
Wanneer je een kamer ziet die je interessant vindt, kun je deze opslaan als favoriet. Daarna kun je ze onderling vergelijken welke het beste passen bij jouw wensen. Je kunt dan ook de gemiddelde huurprijs vergelijken, maar ook hoe groot de beschikbare kamer is en welke delen van de woning je moet delen.

Actie ondernemen
Heb jij een leuke lijst met woningen? Dan is het tijd om actie te ondernemen! Je kunt bij online kamer-aanbieders vaak een account nemen om te reageren op alle kamers die ze hebben. Schroom niet en stuur alle kamers waar je interesse in hebt een bericht. Stuur dan niet precies hetzelfde bericht naar elke verhuurder, maar pas de tekst per advertentie aan om het persoonlijker te maken. Schrijf een enthousiast maar kort bericht om op te vallen bij de aanbieder. Vergeet niet het bericht te controleren op spelling!

Met deze stappen zul je vast en zeker je nieuwe studentenkamer huren en verhuizen in no-time.