Heb je een nieuwe smartphone gekocht waar je erg blij mee bent? Dan is het begrijpelijk dat je niet graag wilt dat er iets gebeurt met de smartphone. Ongelukken doen zich jammer genoeg voor maar daar is de garantie voor zou je denken. De garantie dekt echter alleen de mechanische gebreken en niet de schade die per ongeluk veroorzaakt wordt. Alle schade die jezelf veroorzaakt wordt niet vergoed. Is het daarom slim om de smartphone als student te verzekeren?
Alleen nieuwe smartphones
Hoe oud is je smartphone? Het is namelijk niet mogelijk om elke smartphone te verzekeren. De leeftijd van de smartphone is van belang als je een verzekering afsluit. Een smartphone ouder dan 6 maanden kan in veel gevallen niet verzekerd worden. Een smartphone die jonger is wel. De meeste mensen doen het echter zo snel mogelijk nadat de smartphone gekocht is. De smartphone mag eveneens niet beschadigd zijn.
Wel of niet verzekeren?
In de telefoonwinkel wordt de telefoonverzekering doorgaans door alle verkopers aanbevolen. Dit is niet zonder reden. Verkopers krijgen een bonus als er ook een verzekering afgesloten wordt. Door de bonus is de verkoper uiteraard geneigd om zoveel mogelijk mensen een verzekering aan te smeren. Stel jezelf de vraag; is een telefoonverzekering echt nodig in mijn situatie? Het is immers niet altijd nodig om de smartphone te verzekeren. Dit werd een tijdje geleden ook al aan de kaak gesteld door het Vara televisieprogramma Kassa. Als je de kosten van reparatie zonder problemen kunt betalen dan is het bijvoorbeeld mogelijk dat je het risico zelf kunt en wilt dragen. Deze keuze moet iedereen maken en over nadenken voor een telefoonverzekering afgesloten wordt.
Verzekeringsperiode
Er zijn geen verzekeringen voor de smartphone beschikbaar die maandelijks opgezegd kunnen worden. De minimale periode van een telefoonverzekering is doorgaans 12 maanden en de maximale periode is vaak 24 maanden. Sommige mensen vinden het fijner om direct 24 maanden verzekerd te zijn wat ook mogelijk is. De looptijd van de verzekering is dan gelijk aan de looptijd van het abonnement. Op deze manier is de smartphone altijd verzekerd.
Telefoonverzekering tips
- Bedenk je goed of een verzekering voor de mobiele telefoon benodigd is.
- Sluit de verzekering voor de mobiele telefoon niet direct af bij aankoop.
- Lees de voorwaarden van de telefoon verzekering eerst volledig en aandachtig door.
- Bekijk welke dekking de inboedelverzekering al biedt.
- Stop de verzekering als je een nieuwe mobiele telefoon koopt.