Hoe je als student meer succes hebt op online dating apps

Een date zoeken op een dating app begint niet met swipen maar duidelijk te krijgen wat je wil. Als je weet wat je zoekt kun je eenvoudiger zoeken naar een goede partner. Wat wil je wel en wat niet? Denk van tevoren na over de leeftijdscategorie waarin je zoekt en of je bepaalde afknappers hebt die van belang zijn. Probeer te zoeken op basis van je eisen. Zo is het meestal mogelijk om een afstand in te vullen en een bereik van leeftijden. Als student wil je immers niet gematcht worden met iemand die twintig jaar ouder is. Wil je niet een uur rijden voor een date? Stel de afstand dan niet te groot in zodat je deze singles uitsluit. Gemiddeld leidt maar 2 procent van de swipes op Tinder tot een match dus zorg ervoor dat je er alles uithaalt.

Het gesprek op een dating app
Heb je een leuke match? Het eerste bericht dat je stuurt is belangrijk. De kans op een bericht terug is niet groot, maar iets meer dan 50 procent. Kijk of je iets van de foto’s of het profiel kunt gebruiken in je eerste bericht. Wanneer je het moeilijk vindt waar je moet starten in een gesprek op een datingsite begin dan bij de algemene vragen. Waar komt de persoon vandaan is een vraag die in veel gesprekken in het begin voorkomt. Vraag iets verder in het gesprek wat de persoon voor werk  doet maar houdt het luchtig zodat het niet overkomt als een ondervragen. Wat je ook wilt weten is wat de persoon naast het werken en in de vrije tijd doet.

Welke gespreksonderwerpen?
Iedereen probeert een dood punt in het gesprek te voorkomen en in dat soort gevallen zijn er een aantal onderwerpen die altijd aangesneden kunnen worden. Een voorbeeld van een gespreksonderwerp is films. Heb je dezelfde smaak of ligt het ver uit elkaar? Geef wat voorbeelden van wat je leuk vindt maar vraag ook aan de ander waarom deze de favoriete films leuk vindt. Je leert een persoon beter kennen door deze onderwerpen omdat je meer inzicht krijgt in de smaak en voorkeuren.

Als je een beetje ervaring hebt met online dating apps dan merk je al snel dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat het niet saai wordt. Zorg ervoor dat je het spannend, interessant en uitdagend houdt zodat je de aandacht op jou gericht houdt en niet op één van de andere matches.

Bron: Condoom.nu