Steeds meer studenten kiezen voor sim only

Het leven van een student wordt steeds duurder, mede door het afschaffen van de studiefinanciering voor nieuwe studenten. Dit maakt het voor studenten noodzakelijk om te besparen op de maandelijkse vaste lasten, zoals de kosten voor verzekeringen, kosten voor woonruimte en boodschappen, maar ook voor de kosten van mobiele telefonie. Gelukkig is het voor studenten relatief eenvoudig om te besparen op de kosten voor mobiele telefonie, bijvoorbeeld door een ander type abonnement af te sluiten. Niet voor niets kiezen steeds meer studenten voor een zogenaamd sim only abonnement.

Niet meer de nieuwste telefoon

Waar veel studenten vroeger standaard kozen voor het nieuwste model mobiele telefoon, nemen veel studenten tegenwoordig genoegen met een minder moderne variant. De meest smartphones kunnen immers hetzelfde, met het verschil dat de ene camera beter is en een ander model meer intern geheugen biedt. Door te kiezen voor een ouder model is het mogelijk om flink te besparen op de kosten voor een mobiele telefoon.

Een oudere mobiele telefoon valt te combineren met een sim only abonnement, mits je de telefoon los aanschaft. Bij een sim only abonnement kun je vooraf zelf je bundel samenstellen, die je tijdens de looptijd van je abonnement kunt verhogen. Zo kun je met een kleine bundel beginnen en deze door de maanden heen verhogen als dat nodig blijkt te zijn. Dit biedt je een grote mate van flexibiliteit en voorkomt dat je betaalt voor tegoed wat je niet gebruikt in de maand.