Studenten Creditcard voor Jongeren

Als student wil je natuurlijk ook graag reizen of vakanties boeken. Het blijkt echter dat je hiervoor vaak een creditcard nodig hebt. Ook in het buitenland wordt je debetkaart vanuit Nederland soms niet geaccepteerd. Helaas ben je als jongere natuurlijk hard aan het studeren en heb je niet altijd even veel tijd om te werken. Hierdoor hebben veel studenten geen tot bijna geen inkomen.

Om een creditcard aan te vragen is er echter vaak wel een minimum inkomen vereist van €13.800. Betekent dit dan dat je als student helemaal geen creditcard aan kan vragen?

Nee, gelukkig is er nu speciaal voor jongeren de studenten creditcard zonder een inkomensvereiste.

Wat is een studenten creditcard?

Omdat banken en creditcardmaatschappijen natuurlijk garantie willen hebben dat het geld dat betaald wordt, is er speciaal voor de financieel minder bedeelden, in dit geval de studenten, een programma opgezet. Doordat nu een perfecte combinatie is gemaakt tussen het bieden van de voordelen van een creditcard en tevens lage kosten en weinig vereisten, kunnen studenten gebruik maken van de krediet kaart.

Een van de meest voornaamste verschillen, naast dat bij een studenten creditcard geen inkomen vereist is, is dat het inkomen vaak een stuk lager ligt dan bij een reguliere creditcard. Het bestedingslimiet ligt vaak tussen de €500, zoals bij de ANWB kaart, en de €1000, zoals bij de ABN AMRO.

Wat zijn de voorwaarden van de studenten creditcard?

Ondanks dat er voor een studenten creditcard geen inkomen vereist is en er lage kosten jaarlijks in rekening worden gebracht, zijn er wel voorwaarden aan de studenten kaart verbonden. Zo is het bijvoorbeeld bij bijna elke creditcardmaatschappij of bank vereist dat je je creditcard aansluit op de betaalrekening waarop tevens je studiefinanciering wordt gestort. Hierdoor kunnen banken of creditcardmaatschappijen er op aan dat er voldoende geld op de rekening staat wanneer de afschriften binnen komen.

Ook al heb je geen inkomensvereiste, je moet alsnog positief scoren op de BKR-toetsing. Daarnaast moet je minstens 18 jaar oud zijn en vaak maximaal 25 jaar oud.

Welke Studenten Creditcards zijn er?

Er zijn vijf banken of creditcardmaatschappijen die een studenten kaart aanbieden.  Dit zijn de:

  • ABN AMRO Studenten creditcard
  • ING Studenten creditcard
  • Rabobank Creditcard (Speciaal voor jongeren)
  • SNS Studenten creditcard
  • ANWB Jongeren kaart

Deze kaarten verschillen van elkaar in jaarlijkse bijdrage, bestedingslimiet en extra acties.

 

Waar moet je op letten als je een studenten kaart aanschaft?

Een creditcard aanvragen gaat vrij eenvoudig. Je kan dit gewoon thuis vanachter je computer doen. Als je aan de voorwaarden voldoet, hoef je vervolgens na je aanvraag alleen maar 1 a 2 weken te wachten tot je de kaart op de deurmat krijgt. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je op moet letten:

  • Zorg dat er genoeg geld op je aangesloten rekening staat zodat je de creditcardmaatschappij of bank altijd gelijk terug kan betalen.
  • Geef niet meer geld uit dan je hebt
  • Controleer de voorwaarden.