Verhuizen voor studenten

Tegenwoordig wilt bijna iedere student het huis uit en het liefst in een grote stad wonen. Zij nemen de hoge prijs die ze betalen voor een kleine kamer op een mooie plek in de stad dan voor lief. Door de extreem hoge prijzen van huizen en kamers in Amsterdam en andere grote steden, is het namelijk voor veel studenten onbetaalbaar om een ruime kamer te huren. Als zij gaan verhuizen is dus het eerste dat zij moeten bepalen, wat neem ik mee en wat laat ik bij mijn ouders thuis staan. Dit kan voor veel studenten, vooral vrouwen, een behoorlijk dilemma opleveren. Zij hebben namelijk zo veel kleding en andere spullen dat dit nooit in het kamertje gaat passen.
Als dan eindelijk bepaald is welke spullen er meegenomen moeten worden en welke niet, moet worden gekozen of het verhuizen door een bedrijf gedaan gaat worden, of door zijzelf met de hulp van vrienden.

Voordelen van zelf verhuizen

Het grootste voordeel van het zelf verhuizen is dat je geld kunt besparen. Geld dat de meeste studenten zo hard nodig hebben. Toch zal je, tenzij je niet ver van de nieuwe locatie af woont, een busje moeten huren om de spullen te verhuizen. Daarnaast vinden sommige het lastig om hun spullen met veel emotionele waarde uit handen te geven met het risico dat het kapot gaat.

Voordelen van laten verhuizen

Het grootste voordeel van laten verhuizen is dat je niet zelf met je zware spullen de (waarschijnlijk) smalle trappetjes op hoeft te lopen. Je laat dit doen door de verhuizers die hier gespecialiseerd in zijn en dit dagelijks doen. Ook is een groot voordeel dat, mocht er iets kapot gaan, het verhuisbedrijf hiervoor verzekerd is en je de schade dus vergoed krijgt. Mocht je dus het geld er voor hebben, is het aan te raden om gespecialiseerde verhuizers in te schakelen.