Vind de vacature die bij je past!

In de huidige Nederlandse economie is het soms nog lastig om aan een vacature te komen die echt bij je past. Vaak heb je hier al bepaalde certificaten voor nodig, of moet je in bezit zijn van een aantal jaar werkervaring in de branche. Hoe vind je nu echt een vacature die bij je past?

 

Allereerst is het van belang dat je voor jezelf op een rijtje zet waar je uit in blinkt en wat je nog wilt leren, dus waar jij jezelf verder in wilt ontwikkelen. Hierdoor zie je welke sterke punten van jou je kunt gebruiken tijdens een sollicitatie naar een baan, maar het bepaald ook welke functies je beter niet kunt uitvoeren. Ben je niet goed met het plannen van al je afspraken, dan is het natuurlijk niet handig als je solliciteert op een functie als planner. Ben je goed met tekenen en het ontwerpen van dingen dan is iets als een designer of ontwerper juist geschikt voor jou.

 

Daarnaast kun je gebruik maken van verschillende test die laten zien op welke plekken jij het beste tot je recht komt. Er zijn verschillende testen die je ook gratis kunt maken om te zien welke functies voor jou het meest interessant zijn, en op welke functies je beter niet moet gaan solliciteren.

 

Waar je ook voor kunt kiezen is om naar een bedrijf te gaan die beschikt over verschillende vacatures. Je gaat eerst in gesprek en dan vervolgens zorgt het bedrijf ervoor dat door het gesprek jij aan de juiste vacature wordt gekoppeld. Zij selecteren de vacature aan de hand van alle uitkomsten van de gesprekken die daarvoor zijn geweest. Door de gesprekken leert het bedrijf je beter kennen en zorgen zij ervoor dat er wordt gesolliciteerd op een vacature die jou toekomstplannen waar gaat maken. Misschien denk jij dat je niet geschikt bent voor bijvoorbeeld een sales vacature, maar beschik je wel de juiste kwaliteiten voor een salesfunctie dan zou je er zelf niet op solliciteren. Maar een bureau kan je juist daarover na laten denken en je helpen bij de juiste keuze voor een vacature. Hierdoor zit jij straks op een fijne werkplek met mensen om je heen die bij je passen en doe je werk wat goed bij je past. Interesse in wat het bureau voor je kan betekenen? Bekijk hier de vacatures