Waarmee kan een loodgieter je van dienst zijn?

Een loodgieter kan je met uiteenlopende werkzaamheden binnen en buiten jouw woning op weg helpen. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van leidingen, het aansluiten van sanitaire voorzieningen op een afvoer, het installeren van een nieuwe cv-ketel in huis, enzovoorts. Dergelijke werkzaamheden zou je wellicht ook zelf uit kunnen voeren, maar vergen de nodige vakmanschap. Het komt volgens een loodgieter uit Zwijndrecht bijvoorbeeld regelmatig voor dat leidingstukken niet goed op elkaar aansluiten, waardoor er speling tussen de leidingstukken ontstaat. Het water in de leidingen kan via deze speling uit de leidingen sijpelen en in jouw woning trekken.

 

Hulp bij installatiewerkzaamheden in huis

De taken van een loodgieter zijn onder te verdelen over drie categorieën, namelijk: installaties, onderhoud en reparaties. Volgens deze loodgieter zijn met name de installatiewerkzaamheden van groot belang. Wanneer de loodgieterselementen op de juiste wijze geïnstalleerd zijn is de kans op complicaties namelijk aanzienlijk kleiner. Ook het onderhouden van loodgieterselementen is erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het preventief doorspuiten van de afvoer in huis, het controleren van de cv-ketel op een beginnende slijtage aan onderdelen, enzovoorts. Dergelijke klussen zijn lastig zelf uit te voeren en moeten door een loodgieter worden gedaan.

 

Een loodgieter inschakelen voor advies

Naast het uitvoeren van loodgieterswerkzaamheden kan een loodgieter je ook adviseren over verschillende aspecten op het gebied van loodgietersklussen. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Er zijn tegenwoordig dermate veel verschillende soorten cv-ketels dat het niet altijd even gemakkelijk is om de juiste keuze te maken. Kies je bijvoorbeeld voor een hr-ketel of voor een combiketel? Door vooraf advies in te winnen bij een loodgieter bij jouw in de buurt kun je een weloverwogen keuze maken. De loodgieter kan de cv-ketel direct voor je komen installeren, zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt.