Welke verzekeringen zijn noodzakelijk voor studentenwoningen?

Het leven van een student is doorgaans al duur genoeg! Je moet er dan ook niet aan denken, dat je te maken krijgt met extra kosten als gevolg van een inbraak, brand in huis, stormschade, enzovoorts. Veel studenten wonen met andere studenten in een studentenwoning tijdens hun studententijd. In veel gevallen worden de verzekeringen voor een dergelijke studentenwoning door de eigenaar van het appartement geregeld en verrekend in de huurkosten van de kamers. Toch blijft het sterk aan te raden om vooraf altijd te informeren naar de verzekeringen die voor de studentenwoning zijn afgesloten, om te voorkomen dat je op een later moment tegen hoge kosten aanloopt.

Verzeker een studentenwoning tegen brand en inbraak

Twee verzekeringen die absoluut niet mogen ontbreken voor een studentenwoning zijn een inboedel- en woonverzekering. Een woonverzekering omvat vaak verschillende soorten schade aan de woning. Denk aan waterschade, stormschade en brandschade. In grote steden zal er van water- en stormschade normaliter niet snel sprake zijn. De kans op een brand is echter wel relatief groot in een studentenwoning. Studentenwoningen zijn lang niet altijd brandveilig en beschikken vaak over oude apparatuur in de keuken. Dit kan ertoe leiden dat er een kortsluiting met bijbehorende brand ontstaat.

Zelf een verzekering voor je studentenwoning afsluiten

Mocht de eigenaar van de studentenwoning nog een woon- en inboedelverzekering afgesloten hebben voor de woning, dan is het sterk aan te raden om dit zelf alsnog te doen. Zo voorkom je dat je zelf opdraait voor de kosten die bij een brand of inbraak in huis komen kijken. Deze kosten kunnen hoog oplopen, zeker voor een student! Er zijn verschillende websites waarop je inboedel- en woonverzekeringen bij verschillende verzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Zo vind je altijd een goedkope oplossing! Let bij het vergelijken goed op de dekking van verzekeringen.