Besparen op de energierekening

Onder de energiekosten worden alle lasten op gebied van gas en stroom verstaan. In de meeste huishoudens wordt veel te veel geld betaald voor energie. Dit is erg zonde. Er kan zowel worden bespaard op de vaste en variabele kosten. De vaste kosten bestaan uit aansluiting op het netwerk en dienstverlening van uw leverancier. De variabele kosten zijn afhankelijk van uw energieverbruik. Op beide fronten kan flink geld worden bespaard door opvolging van de volgende tips.

Vergelijken van energieleveranciers
In Nederland zijn meer dan 40 energieleveranciers actief. Onder deze leveranciers is sprake van grote prijsverschillen. Het is dan ook prettig wanneer u de goedkoopste energieleverancier kunt vinden. Dit kan op verschillende manieren. Het is het makkelijkst om een tool te gebruiken voor het vergelijken van de verschillende leveranciers. Deze tools zijn eenvoudig te vinden op internet. Zorg er wel voor dat u van een onafhankelijke website gebruik maakt.

Besparen op verwarmingskosten
Gemiddeld bezien bedragen de verwarmingskosten van uw woning ongeveer de helft van de uiteindelijke variabele kosten. Het isoleren van de woning is dan ook van groot belang om de kosten te kunnen drukken. Het beste rendement is te behalen op het aanbrengen van vloer -en dakisolatie. Daarnaast is het van belang om enkel glas te laten vervangen door dubbel glas. Ook kan er al snel veel geld worden bespaard op het lager zetten van de verwarming. Veelal is 20 graden Celsius warm genoeg.

Huishoudelijke apparaten
Er wordt vaak ongemerkt stroom verloren aan huishoudelijke apparaten. Radio, tv en andere apparatuur kan het beste geheel worden uitgeschakeld. De stand-by stand van deze apparaten slurpt energie en zorgt daarnaast voor brandgevaar. Maak slim gebruik van de grootverbruikers als vaatwasser, koelkast, vriezer en wasmachine. Door deze apparaten zo efficiënt of weinig mogelijk te gebruiken wordt veel stroom bespaard.