De mogelijkheden van een kruk

De kruk is een misschien geen onmisbaar item in onze huidige levensstijl, maar toch zijn ze handiger dan de meeste mensen denken. Dit kleine meubelstuk komt in allerlei soorten, maten en kleuren voor en daardoor zit er voor iedereen wel wat tussen. Het is dus bijna onmogelijk om te zeggen dat hij niet bij het interieur staat, want hij is enorm divers. Zo komen ze voor in hout, maar ook kunststof en ijzer doen het erg goed. De mogelijkheden zijn daarom hartstikke groot. Lees hieronder meer over dit unieke stukje meubilair.

Bijzettafel

De kruk wordt voornamelijk gezien als klein bijzettafeltje, bijvoorbeeld naast de bank of bij de eettafel. Het maakt namelijk niet uit wat je erop zet, zolang je er maar iets op kwijt kunt. Naast de bank of fauteuil is het onder andere mogelijk om er een glas met drinken, een kleine plant of bloem of een lampje erop te zetten. Omdat het doorgaans een erg licht en klein product is, is het ook nogal eenvoudig om hem te verplaatsen of op te bergen. En als er een keer visite langskomt, is het tafeltje zo leeggeruimd omdat er toch niet veel op staat. Zo creëer je in een handomdraai een nieuwe zitplaats voor bijvoorbeeld een van de kleinkinderen.

Nachtkastje

Daarnaast is het een mogelijkheid om de kruk te gebruiken als nachtkastje naast het bed. Omdat een echt nachtkastje veel groter is en dus meer ruimte in beslag neemt, is een kruk de ideale oplossing wanneer er een klein gebrek aan ruimte is in de slaapkamer. Op dit tafeltje kan dan bijvoorbeeld een nachtlampje gezet worden, waardoor er geen extra verlichting aangelegd hoeft te worden. En omdat hij zo divers is wat betreft looks, is het vrij eenvoudig om hem goed af te stemmen op de rest van de indeling in de slaapkamer. Natuurlijk is het ook mogelijk om hierop een plant te zetten, zodat de kamer wat meer energie en kleur krijgt.

Naast bad

Ten slotte kan je een krukje gebruiken om naast het bad of de douche te zetten. Hier kan je dan bijvoorbeeld een handdoek of shampoo zetten als er elders geen plaats voor is. En na de wasbeurt is het hartstikke simpel om hem weer op te bergen. Dit bespaart een hoop moeite en een natte vloer als de handdoek nog uit de kast gehaald moet worden. Meer interieurtips en ideeën wat betreft meubilair vind je op Officetopper.com.