De voordelen van een privéles

Als student volg je doorgaans collega’s met een groot aantal medestudenten. In een vrij snel tempo wordt daar de theorie behandeld en is er ruimte om vragen te stellen aan de docent. Hoewel dit voor veel studenten de normale gang van zaken is, kan jij na deze colleges toch het gevoel hebben dat je iets mist. Of dat de cursus op opleiding die jij wilt volgen niet helemaal geschikt is voor grote groepen. In dat geval is privéles een goede uitkomst.

Vraag maar raak

Durf je tijdens een college niet aan te geven dat je de theorie niet begrijpt, omdat je bang bent wat je medestudenten van je zullen denken? Veel lopen tegen dit probleem aan, met als resultaat dat er veel meer inspanning nodig is dan de aangegeven studielast. Dat is niet alleen zonde, want vrije tijd en ontspanning is ook belangrijk, maar geeft je ook nog eens een boel extra stress. Kijk in dit geval of het mogelijk is om voor dat ene vak privéles te volgen bij een docent of bij een student uit een hoger jaar die de stof zich helemaal eigen heeft gemaakt. Tijdens deze privéles hoef jij je niet bezwaard te voelen om vragen te stellen; daar draait dit moment immers om.

Meer concentratie

Ben je totaal geen ochtendmens, zal je net zien dat dat ene belangrijke hoorcollege net vroeg op de ochtend is. Hoe erg jij je best ook doet, je hebt moeite om de stof te begrijpen en te onthouden. Na het college vraag jij je dan ook af waar jij de afgelopen uren nou naar hebt zitten luisteren. Een privéles kan je vaak inplannen op de momenten die jou beter uitkomen. Zo zit je er helemaal fris en fruitig bij op het moment dat de les begint en weet je na afloop ook precies welke stof jullie behandeld hebben.

Je eigen traject

Sommige cursussen of opleidingen zijn ook meer geschikt om een-op-een te volgen, zoals een privé taaltraining. Dit is namelijk de perfecte manier om je eigen traject in te richten. Voordat de cursus start, krijg je een persoonlijke intake. Hier wordt niet alleen gekeken naar jouw huidige niveau, maar ook naar je doelen. Tijdens de lessen krijg je direct en gericht feedback van de docent, zodat je het tempo in het leertraject houdt. Door deze opzet is een privé taaltraining niet alleen geschikt voor studenten, maar ook voor mensen in het bedrijfsleven die met het oog op hun functie graag binnen een korte tijd een nieuwe taal willen leren.