Tips om te uitgaven te verminderen

Als student is het lastig om te zorgen dat je genoeg inkomen hebt voor al die leuke dingen die je wilt en kunt doen. Je wilt natuurlijk als het lekker weer is op een terrasje gaan zitten in de zon en genieten van een drankje. Ook in het weekend wil je niet dat geld een probleem is of wordt. Hier een aantal tips om te besparen.

Tip 1: Stop met roken

De allereerste tip is misschien niet voor iedere student van toepassing, maar het is echt een hele goede bespaartip. Zeker nu de prijzen van sigaretten en andere tabakswaren flink omhoog schieten. Door te stoppen met roken bespaar je een hoop geld in de week, en in de maand. Mocht je echt nog behoefte nodig hebben aan de handeling kun je ervoor kiezen om met een e-sigaret te gaan werken. Deze zijn een stuk minder schadelijk voor je gezondheid en mede hierom ook een stuk goedkoper. Wil je meer weten? Kijk dan hier.

Tip 2: Kook meer, bewaar iets

Als je meer zelf kookt kun je er ook voor kiezen om eten wat over is in de koelkast of vriezer te bewaren in plaats van het weggooien. Doordat je eten bewaard kun je dit later eten als avondmaaltijd wat je toch weer boodschappen scheelt, daarnaast is het beter voor het milieu.

Tip 3: Eet met anderen

Als je merkt dat je vaak veel overhoudt kun je er ook voor kiezen om samen met vrienden en vriendinnen. Als je de kosten van de boodschappen dan deelt zorg je ervoor dat jij minder aan boodschappen uit gaat geven. Dit geld wat je op deze manier bespaart kun je lekker uitgeven aan leuke dingen in plaats van noodzakelijke uitgaven.

Je kunt er ook voor kiezen om wat vaker bij je ouders te gaan eten. Deze zullen nooit vragen om extra geld, want ze vinden het juist fijn om je weer te zien en dat je komt vertellen hoe het gaat. Daarnaast zorgt het voor een goede band met je ouders, iets wat ook in deze dagen nog heel belangrijk is.