Manieren waarop je een hoog cijfer kunt halen voor je scriptie

De basis van een goed cijfer voor je scriptie is een inhoudelijk ijzersterk verhaal. Het moet ook goed verdedigd worden. De manier om een uitzonderlijk hoog cijfer te halen voor een scriptie is door het hele verhaal anders dan de rest te presenteren. Het is mogelijk om de scriptie af te drukken als een mooi boekwerk. Het ziet er zo veel waardevoller uit. Daarnaast is het een idee om te kiezen voor posters afdrukken. Zorg dat de kern van de scriptie met één oogopslag duidelijk wordt. Er is geen samenvatting, maar een poster! Het is iets wat niet zoveel studenten hebben gedaan. Zeer waarschijnlijk ben je de eerste die het doet bij de leraren die je beoordelen. Hier zul je zeker bonuspunten mee scoren. 

De kern! 

 

Het is natuurlijk belangrijk om de posters en de andere unieke manieren van presenteren te gebruiken als er ook een ijzersterke kern in de scriptie zit. Wanneer hier de liefde niet te voelen is dan zullen de posters en het boekwerk aanvoelen als een maskerade van een slechte scriptie. Het kan dan zelfs mogelijk zijn dat het je in de kont zal bijten. Iets wat je moet voorkomen. 

 

Twijfel? 

 

Misschien twijfel je nu? Laat de scriptie eerst door een paar mensen lezen die hun eerlijke oordeel erover kunnen geven. Op basis hiervan weet je of je vol gas moet geven en er voor moet gaan of niet. Wanneer er veel verbeterpunten naar voren komen welke rondom de kern van het verhaal spelen is het beter om hier aandacht aan te schenken. 

 

Laat het doen! 

 

Maak een grove opzet van hoe de poster eruit moet komen te zien. Besteed vervolgens het hele proces uit om een goede presentatie te maken. Laat iemand het onder jouw supervisie doen om zo een uitzonderlijk eindresultaat te krijgen.