Tips om online geld te besparen

Als student heb je het vaak niet erg breed en moet je goed opletten waar je je geld aan uitgeeft. Omdat mensen steeds vaker onlineproducten of diensten aanschaffen geven wij een aantal tips hoe je hier gemakkelijk geld op kunt besparen.

Gebruik kortingscodes

Het gebruiken van kortingscodes is absoluut aan te raden als je iets online wilt gaan aanschaffen. Vooral voor grote webshops zijn er vaak meerdere kortingscodes te vinden, het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de webshop en daarbij het woord kortingscode te Googelen. Dan vind je vaak meerdere websites die actieve codes hebben. Het is dan alleen een kwestie van kijken met welke code je het meeste korting krijgt. De code kan bijvoorbeeld korting geven op een bepaald percentage van het totaalbedrag of op bepaalde items. Ook voor games zijn er kortingscodes te verkrijgen zoals bijvoorbeeld een code voor Unibet.

Vergelijkingssites

Met vergelijkingssites kun je de prijzen en specificaties van een bepaald product met elkaar vergelijken. Hier zie je het aanbod van het product waarnaar je opzoek bent van verschillende websites in één overzicht. Zo kun je gemakkelijk zien welke aanbieder de beste deal heeft en waar je het goedkoopste uit bent. Het is hierbij wel belangrijk om goed op de hoogte van de verzendkosten te letten omdat de ene aanbieder veel verzendkosten in rekening brengt en de andere aanbieder het product gratis verstuurd.

Incognito browsen

Vooral bij dure aankopen is het aan te raden om in een incognito browser te zoeken en te vergelijken. Bij vliegtickets is het bijvoorbeeld zo dat de cookies je zoekopdracht onthouden en dat de prijzen van de vliegtickets kunnen stijgen. Dit komt doordat er data wordt opgeslagen door de website die je bezoekt en de website dus doorheeft dat je interesse hebt in een bepaalde vliegticket. De volgende keer dat je de website bezoekt kunnen de prijzen hierdoor hoger liggen. Als je via een incognito venster websites bezoekt worden deze gegevens niet opgeslagen.