Tips van een student voor studeren in het buitenland

Lisa, een 22 jaar oude student Commerciele Economie uit Utrecht besluit dat ze haar droom wilde waarmaken. Ze ging voor een half jaar studeren in Amerika. ‘Het was het beste besluit uit mijn leven, een ervaring om nooit te vergeten’. Het leven in Amerika was alleen niet goedkoop voor Lisa. Door op bepaalde dingen slim te kunnen besparen heeft ze toch kunnen doen wat ze altijd al wilde. Lisa geeft een paar tips!

 

Vervoer

Lisa wachtte bewust met het kopen van haar vliegticket tot de KLM werelddeals, waardoor ze voor relatief weinig geld naar New York kon vliegen, dit scheelde haar zo’n 100 euro. Ze kon via GoGido goedkoop een taxi van Utrecht naar Schiphol regelen. In het vliegtuig leerde ze een andere student kennen die dezelfde droom ging waarmaken. Ze besloten in New York om een taxi te delen van het vliegveld naar de campus.

 

Werken

In de eerste week in New York ging ze direct op zoek naar een baan. Via de college kwam ze bij een uitzendbureau terecht voor buitenlandse studenten. Ze kreeg de keuze om te werken bij een McDonalds of om te gaan flyeren in de winkelcentra. Ze koos voor het eerste. Hier werkte ze 3 avonden per week waarmee Lisa haar kamer op de campus kon financieren.

 

Eten

‘Al gauw leerde ik andere buitenlandse studenten kennen uit onder andere Zweden, België, Italië en Nederland. Met de andere studenten maakten we de afspraak om een paar keer in de week samen bij iemand te eten. Dit deden we steeds om de beurt. We legden dan allemaal wat geld in, waarvan we het eten kochten. Het eten dat over bleef konden we makkelijk invriezen en later alsnog opeten. Zo bespaarden we al heel wat geld!’