Wat is de meest geschikte auto voor studenten?

Studenten hebben het vaak niet heel breed, waardoor zij hun geld niet direct aan een nieuwe auto zullen uitgeven. Mocht je toch een auto aan willen schaffen als student, dan heb je verschillende mogelijkheden. In veel gevallen kiezen studenten voor een tweedehands model, die zij via vrienden of andere particulieren aanschaffen. Ook een occasion van de autodealer kan interessant zijn als je voor een relatief lage prijs een goede auto aan wilt schaffen. Heb je echter al eens nagedacht over de mogelijkheid om een auto te leasen als student? Zo hoef je vooraf geen grote investering te doen!

Voordelen van private lease voor studenten

Het voornaamste voordeel aan private lease voor studenten is reeds beschreven, namelijk dat je als student geen grote investering vooraf hoeft te doen. Zo hoef je geen groot vermogen te hebben om toch in een auto te kunnen rijden als student. Daarbij is het met het leasen van een auto mogelijk om een relatief nieuw model auto te rijden, zonder dat je hier veel voor hoeft te betalen. Een derde voordeel aan het leasen van een auto als student is dat de kosten voor de reparaties aan de auto vaak door de leasemaatschappij betaald worden. Zeker bij tweedehands auto’s kunnen de reparatiekosten al snel oplopen als de auto al wat ouder is.

Verschillende leasemaatschappijen vergelijken

Om te bekijken welke mogelijkheden je als student hebt bij het leasen van een auto, kun je op internet zoeken naar vergelijkingswebsites. Via deze website is het mogelijk om het aanbod van verschillende leasemaatschappijen met elkaar te vergelijken. Let bij het vergelijken van leaseauto’s goed op de voorwaarden die een leasemaatschappij stelt, het aanbod aan leaseauto’s, de maandlasten die een leaseauto met zich meebrengt, enzovoorts.

 

In sommige gevallen kun je een leaseauto maandelijks opzeggen, bij een short lease. Het is echter gebruikelijker dat een leasecontract voor een of meerdere jaren wordt afgesloten.