Wat heeft u nodig om in Amerika te studeren?

Veel studenten hebben de droom om ooit nog in het buitenland te studeren als ze klaar zijn in Nederland. Enerzijds om nieuwe ervaringen op te doen en anderzijds om meer kansen te creëren op de banenmarkt. Eén van de landen die populair is onder studenten is Amerika. Velen zien dit als een land met ongekende mogelijkheden waar ze een hoop kunnen leren. Het onderwijs gaat er heel anders aan toe dan bij ons. Toch is het niet zo eenvoudig om zomaar te kunnen studeren in de Verenigde Staten. Daar zitten soms namelijk wat haken en ogen aan. Via dit artikel willen we u op de hoogte brengen waar u op moet letten als u ook de ambitie heeft om de oceaan over te steken voor een studie.

Prijskaartje

Uiteraard hangt er een prijskaartje aan het studeren in de Verenigde Staten. Afhankelijk van het deel waarin u wilt studeren, kan een studie al gauw oplopen tot enkele tienduizenden euro’s. Voor sommige opleidingen moet nu eenmaal grove geld worden betaald.  Wellicht heeft u gespaard om te kunnen studeren in Amerika. In dat geval moet u goed uitzoeken wat de opleiding kost die u wilt gaan volgen. High school heeft bijvoorbeeld een heel ander prijskaartje dan wanneer er voor een academische opleiding wordt gekozen. Mocht u ooit in Amerika willen studeren, zoek dan uit welke richting u op wilt, waar u dit wilt gaan doen en wat de kosten zijn. Met die informatie heeft u goed in beeld wat u er precies kwijt voor bent.

Documenten

Bij een verblijf in een ander land, in dit geval de Verenigde Staten, moet u ook goed uitzoeken welke documenten en verzekeringen nodig zijn. Om Amerika in te komen moet u bijvoorbeeld een ESTA-formulier aanvragen en invullen. Dit moet u op tijdig doen, want er gaat nogal tijd overheen voor dit wordt goedgekeurd en weer in uw bezit is. Tevens raden wij aan om altijd een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, want de medische kosten kunnen behoorlijk oplopen. Daarnaast zijn andere verzekeringen ook nooit een overbodige luxe. Zoek goed uit welke u nodig heeft en vraag deze op tijd aan zodat u een onvergetelijke studie in Amerika kunt volgen.