Wat is Ripple (XRP) en hoe werkt het?

Door de populariteit van de cryptocoins is flink toegenomen het afgelopen half jaar. Hierdoor is de koers van vele coins door het dak gegaan, zo ook de Ripple. Maar wat is Ripple nou eigenlijk en waarvoor is het ontwikkelt? Dit artikel geeft je antwoord op deze vragen en meer.

Ripple is ontworpen om grensoverschrijdende transacties snel te kunnen doen, maar ook om natuurlijk transacties in het algemeen snel te kunnen doen. De onderneming achter Ripple heeft een betalingssysteem ontwikkeld dat vergelijkbaar is met Blockchain. Het is een betalingsprotocol dat op dezelfde manier werkt als een betalingssysteem, betaalnetwerk en valuta-uitwisseling. Het werkt met cryptocurrencies, fiattering van valuta’s en commodity’s. Veel grote banken in de wereld gebruiken Ripple om snel grensoverschrijdende transacties te doen.

In tegenstelling tot Bitcoin kan Ripple niet ´gemined´ worden. Ripple is begonnen met een vast aantal Ripples en heeft geen uitbreiding ingebouwd. De koers van de XRP wordt gecontroleerd door Ripple. Dit geeft kritiek van voorstanders van de Bitcoin omdat er bij de Bitcoin geen gecentraliseerde controle is over de creatie en de distributie.

Een groot voordeel van Ripple is dat het gekocht kan worden door middel van iDeal in tegenstelling tot veel andere coins. Ook kun je Ripple kopen door het in te wisselen voor andere crypto bijvoorbeeld de Bitcoin.

Het opslaan van de Ripple moet in een zogeheten ´wallet´ zo een wallet kan je aanmaken waarna je een code krijgt waar je de gekochte Ripples op kunt storten. Als je Ripples wilt kopen moet je een wallet aanmaken om ze in op te slaan. Wanneer je dit niet hebt kun je de Ripples niet bewaren. De beste wallet op Ripples online te bewaren is Gatehub, deze wallet zorgt ervoor dat je Ripples veilig opgeslagen blijven.

Meer informatie over de Ripple en andere crypto kun je vinden op www.cryptocoinkoers.nl.